Koliko kome? / Podijeljen 'plijen' sa Svjetskog prvenstva: Čačiću lijepa zarada, Kalinić izostavljen

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Od silnih milijuna koje su zaradili, veći dio je ipak otišao HNS-u

10.12.2018.
9:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija donijela je našoj zemlji dosad neviđen nogometni uspjeh, a Hrvatskom nogometnom savezu bogate premije.

Naši nogometaši ukupno su, od plasmana na samo natjecanje sve do plasmana u finalu, inkasirali 28 milijuna dolara bruto iznosa, piše portal 24sata. Osam je u kasu stiglo nakon samog plasmana na Svjetsko prvenstvo, dok su još dvadeset zaradili prolaskom u finale Mundiala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od silnih milijuna koje su zaradili, veći dio je ipak otišao HNS-u. Savez je sebi uzeo 60 posto premija od kvalifikacija, dok se ovih 20 milijuna dolara od plasmana u finale podijelilo pola-pola između igrača i HNS-a.

Možda i najveći pobjednik ovakve podjele bio je bivši izbornik reprezentacije Ante Čačić koji je za svojih devet (relativno mlakih) utakmica u kvalifikacijama dobio 240 tisuća dolara, dok je Zlatko Dalić dobio 950 tisuća, baš kao i njegov stožer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su između sebe podijelili 2,56 milijuna dolara od prihoda iz kvalifikacija, no nije svatko dobio isto. Kriterij za podjelu bio je broj odigranih minuta.

No, za Svjetsko prvenstvo odlučili su drugačije. Neovisno o učinku i minutaži, odlučeno je da svaki igrač dobije jednako novca od 10 milijuna dolara, što znači da je svatko od Svjetskog prvenstva zaradio nešto više od 454 tisuća dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Nikole Kalinića koji je u još u potpunosti nerazjašnjenim okolnostima napustio reprezentaciju na ljeto. On neće dobiti ništa od ove nagrade za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo