Pod prijetnjom suspenzije prekinuli štrajk!

Nogometaši Varaždina, koji su u utorak zbog šestomjesečnog kašnjenja plaće započeli štrajk, ipak će putovati na utakmicu u Pulu jer im je prijetila suspenzija.

28.4.2011.
21:37
VOYO logo

Nakon što su nogometaši Varaždina krenuli u štrajk i najavili bojkot subotnje utakmice u Puli, oglasio se i sportski direktor Stjepan Cvek.

"Znam da je igračima iznimno teško, ali morali smo zaštititi interes kluba. Da nisu počeli trenirati, pokrenuli bismo postupak za njihovu suspenziju, te do kraja sezone igrali s juniorima. Nismo smjeli riskirati da nam zbog neodlaska u Pulu budu oduzeti bodovi. Još nismo izborili ostanak u ligi", rekao je Cvek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorove riječi dale su rezultata, tako da su se igrači u četvrtak u 18 sati pojavili na treningu, a u petak će ipak krenuti na put u Pulu. U klubu najavljuju da će im uskoro isplatiti jednu plaću, no ne znaju reći kada:

"Tijekom posljednja dva dana kontaktirali smo s 25 gospodarstvenika s našeg područja za pomoć. Ali niti jedan nije želio dati novac za klub! Ipak radimo na skupljanju novca i jednu ćemo plaću sigurno isplatiti. No to ne može biti ovaj tjedan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su igrači apsolutno u pravu kada traže svoja prava, trenutak stupanja u štrajk nije najsretnije odabran. Na dvije utakmice s Dinamom u finalu kupa svoj je dolazak potvrdilo nekoliko stranih skauta.

"Postoji velik interes za naše mlade igrače. Imaju priliku pokazati se u sjajnom svjetlu. Nadam se da će u konačnici prevladati razum", zaključio je Cvek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo