POČINJE TRANSFER LUDILO: / Evo koji su igrači najtraženiji ove zime

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Iako je u većini europskih nogometnih liga na rasporedu zimska pauza, nogometnim fanovima ipak slijedi uzbudljivo razdoblje.

1.1.2016.
17:05
AFP, LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Naime, prvog dana nove godine započinje zimski prijelazni rok. Poznato je da su klubovi u tom razdoblju manje aktivni nego tijekom ljeta, prvenstveno zbog činjenice što se u tom periodu najveće zvijezde rijetko odlučuju na promjenu sredine.

Ipak je u zadnjih nekoliko godina znalo doći do većih transfera. Možda je i ponajveći onaj FernandaTorresa, koji je u siječnju 2011. Liverpool zamijenio Chelseajem za tada rekordni iznos britanskog nogometa (68 milijuna eura, ili JuanaMate prije dvije godine iz Chelseaja u Manchester United (50 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/04/000_DV2012476.jpg

Europsko prvenstvo

No, sve je izglednije da bi ovaj siječanj mogao proći bez tako zvučnih transfera. Prvenstveno zbog toga što se 2016. igra Europsko prvenstvo pa ponajveće zvijezde Starog kontinenta nisu sklone promjeni sredine jer žele spremne dočekati najveći nogometni događaj u novoj godini.

S druge strane postoji niz nogometaša koji trenutno neuigraju u svojim klubovima pa bi ih željeli što rije napustiti iz istog razloga iz kojeg ovi gornji to ne žele. Hrvatski napadač AndrejKramarić jedan je od takvih nogometaša. Odigrao je samo dvije utakmice za Leicester u prvenstvu, što mu bitno umanjuje šanse za poziv izbornika AnteČačića u reprezentacjiu. Sam je najavio da je spreman napustiti Leicester, a poznat je interes brojnih klubova među kojima su španjolska Valencija i talijanski Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/04/000_DV1953946.jpg

Prijeti im zabrana

Bit će nzanimljivo vidjeti i kako će se ponašati španjolski velikani Barcelona i Real Madrid. Poznato je da je Barceloni istekla zabrana registriranja igrača koju im je FIFA namtnula zbog nepravilnosti prilikom transfera, a poznato je da ista prijeti i njihovim rivalima iz Madrida, kako Relau tako i Atleticu.

To bi ih moglo navesti da budu prilično aktivni na tržištu, a mediji su objavili da se slično sprema Arsenalu i Chelseaju. Tko će i kako trgovati znat ćemo krajem siječnja kada se završava prijelazni rok, a u međuvremenu pozabavili smo se špekulacijama o kojima se u zadnje vrijeme najviše piše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Jamie Vardy

Najbolji napadač Premier lige postao je hit nakon što je u 18 prvenstvenih utakmica zabio 15 golova uz pet asistencija. Trener Leicestera ClaudioRanieri dao je do znanja da ga u siječnju ne namjerava prodati niti po kojoj cijeni, međutim britanski tabloidi objavili su priču prema kojoj će Mancheter City ponuditi za njega 40 milijuna eura.

Osim što je cilj pojačati svoj napad, napominje se kako je cilj i oslabiti izravnog konkurenta za naslov prvaka. Osim Manchetser Cityja interes za Vardyja iskazali su navodno Manchetser United i Chelsea, koji ove godine imaju veliki problema zbog neefikasnosti njihovih napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/11/Jamie-Vardy.jpg

2. Riyad Mahrez

Suigrač JamiejaVardyja također će biti jedan od najtraženijih igrača ove zime, međutim i za njega vrijedi isto pravilo kao i za napadača: nema prodaje. Krilni nogometaš, za kojeg je Leicester u siječnju 2014. platio samo 500 tisuća eura Le Havreu, trenutno prema Transfermarktu vrijedi 11 milijuna eura. Za to su najzaslužniji njegovih 13 golova i šest asisstencija u prvih 17 nastupa u prvenstvu. Prema pisanju Telegrapha Arsenal je zainteresiran za njega, a visina odštete mogla bi se popeti i do 35 milijuna eura.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/12/000_DV2185052.jpg

3. Cesc Fabregas

Jedan od igrača koji su imali ponajveće zasluge što je Chelsea prošle godine stigao do naslova prvaka ove sezone igra prilično loše, kao i cijela momčad. Talijanski mediji u ponedjeljak su objavili priču prema kojoj mu talijanski velikani, Juventus i Inter, nude priliku za bijeg. No, teško je za očekivati da će Chelsea prodavati ključne igrače prije ljeta, pogotovo što se tek tada očekuje trajno rješavanje pitanja trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/12/000_DV2190591.jpg

4. Miralem Pjanić

Već nekoliko prijelaznih rokova piše se o interesu Barcelone za BiH reprezentativca, ali on je i dalje član talijanske Rome. Ipak, to nije omelo španjolsku Marcu da objave članak prema kojem će ovog siječnja doći do 'rata ponudama' između Barcelone i Real Madrida kako bi osigurali njegov potpis.

Pjanić je ove godine u izvrsnoj formi i redovito asistira i postiže golove, a i jedan je od ponajbojih izvođača slobodnih udaraca. Roma bi navodno za njega tražila 40 miljuna eura. U glavni grad Italije veznjak je, inače, došao 2011. godine za 11 miljuna eura, a u 164 utakmice zabio je 27 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/10/000_Par8286220.jpg

5. Nolito

Bio je član Barcelone B, a za prvu momčad ubilježio je samo dva nastupa. Potom je preko Benfice i Granade 2013. stigao u Celtu. Ovaj krilni napadač bio je glavni što se njegov klub postao hit u Španjolskoj. Trenutno su među pet najboljih momčadi, a Nolito je jedan od zaslužnijih sa svojih osam golova i pet asistencija iz prvih 15 kola.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/12/000_DV2190306.jpg

Dobre igre s početka sezone natjerale su i trebnera Barcelone LuisaEnriquea da se razmišlja o dovođenju igrača kojeg je trenirao dok je vodio B momčad aktualnih prvaka Europe. Za njega je navodno zainteresiran i ArsenWenger. Prema pisanju španjolskih medija on bi za Nolita ponudio i JoelaCambella, napadača koji je posljednjih nekoliokom tjedana izborio mjesto u momčadi te je zaigrao na posljednjih devet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo