PLUSEVI I MINUSI CARDIFFSKOG REMIJA: / Vatreni se 'potukli' s Velšanima u utakmici u kojoj je ključnu ulogu odigrao - Nizozemac

Image
Foto: Profimedia, Ryan Hiscott/JMP / Shutterstock Editorial

Igrala su se u Cardiffu dva različita poluvremena, pokazali su Vatreni, ali i Velšani svoje dobre i loše strane

14.10.2019.
7:07
Profimedia, Ryan Hiscott/JMP / Shutterstock Editorial
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na neugodnom gostovanju u Walesu nije uspjela pobjedom osigurati nastup na Europskom prvenstvu. Nije to nikakva tragedija jer će se Vatreni imati priliku remijem na Rujevici protiv Slovačke plasirati na veliko natjecanje.

Hrvatska je od samog početka s tri izmjene krenula u susret. Josip Brekalo zaigrao je umjesto Rebića na lijevom krilu, Mateo Kovačić zamijenio je kartoniranog Marcela Brozovića na poziciji zadnjeg veznog, a Nikola Vlašić startao je kao zamjena za Rakitića, no u nešto ofenzivnijoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno su izgledali Vatreni na samom početku, a u prilog im je išla i igra Velšana koji nisu baš pokazali hrabro srce. Sve govori podatak da je u hrvatskom posjedu u prvih 20 minuta lopta bila čak 80 posto. Nikola Vlašić u devetoj je minuti doveo Hrvatsku u vodstvo, da bi Gareth Bale u sudačkoj nadoknadi drugog dijela zabio za izjednačenje nakon vrlo kontroverzne odluke nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON SUDAČKE KONTROVERZE: /

'Bio je to prekršaj, Hrvatska je pokradena'

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON SUDAČKE KONTROVERZE: /

'Bio je to prekršaj, Hrvatska je pokradena'

Igrala su se u Cardiffu dva različita poluvremena, pokazali su Vatreni, ali i Velšani svoje dobre i loše strane. Evo što smo izdvojili iz te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plusevi

1. Odlično prvo poluvrijeme odigrali su Vatreni. Hrvatska je s Modrićem i Kovačićem u srcu veznog reda bila sigurna u posjedu. Obrambena formacija stajala je dobro, Velšanima su oduzeti prostor i vrijeme za kontru i u posjedu nije bilo greške. Bilo preko veznjaka ili dugim loptama na Petkovića, pronalazila je Hrvatska način za probijanje dosta čvrstog i povučenog bloka Walesa.

2. Širina kadra. Izostanak Rebića, Brozovića i Rakitića u prvom sastavu gotovo da se nije ni osjetio. Izbornik Dalić može biti sretan jer ima 15-ak igrača koji mogu biti legitimni članovi prvog sastava. Povratkom Andreja Kramarića dobit će još jedno rješenje u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Remi u Cardiffu nije tragedija. Hrvatska će imati priliku osigurati nastup na Europskom prvenstvu na domaćem terenu. Na Rujevicu stižu Slovaci koji još uvijek imaju traume od našeg gostovanja u Trnavi. Treba nam samo bod, što ne bi smio biti prevelik problem, iako će nam nedostajati neki igrači.

Image
Foto: PIXSELL

13.10.2019., stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska. Josip Brekalo, Tom Lockyer Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Minusi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Iskusni nizozemski sudac Bjorn Kuipers propustio je puhnuti u svoju zviždaljku kad je Ben Davies srušio Matea Kovačića s leđa i otvorio put Garethu Baleu do hrvatske mreže. Davis je udario hrvatskog veznjaka koji je ostao ležati na podu te je naposlijetku napustio igru.

2. Gostovanje u Walesu desetkovalo je hrvatsku reprezentaciju. Ostali smo bez standardnih stopera Domagoja Vide i Dejana Lovrena zbog žutih kartona, Mateo Kovačić morao je napustiti igru, baš kao i Luka Modrić, a i Bruno Petković u jednom je trenutku dobio neugodan udarac zbog kojeg je počeo šepati. Dobra vijest je da će za Slovačku Marcelo Brozović biti opet s Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Identično kao na utakmici protiv Azerbajdžana, Hrvatska je prema kraju padala. Nakon sjajne prve utakmice u tjednu stigla je druga u kojoj smo odigrali dobro na početku, a onda, unatoč svim promjenama, počeli opadati prema kraju. Dobro je to što smo protiv Mađarske na Poljudu, kao i na gostovanju u Trnavi, igrali atomski nogomet pa bismo prema takvoj šabloni trebali na Rujevici također pokazati svoje bolje lice.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

13.10.2019., stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska. Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Perisic, Luka Modric, Bjorn Kuipers Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključan trenutak utakmice

Najlakše je za sve okriviti suca, aii činjenica je da bi Hrvatska išla na poluvrijeme s golom prednosti da je Kuipers dosudio očit prekršaj na Kovačiću. Utjecala je ta odluka na rezultat, ali Hrvatska je kao favorit u ovoj utakmici trebala stvoriti više prilika za pogodak jer sudačke su greške dio igre i na njih se ne može utjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač utakmice

Nikola Vlašić još je jednom pokazao da mu je mjesto u prvom sastavu reprezentacije. Uzeo je loptu na našoj polovici, istrčao u sprintu do suparničkog šesnaesterca i na kraju zabio predivan pogodak. Nije puno griješio u razigravanju u veznom redu, bio je glavom u utakmici sto posto. Obrambene zadatke odrađivao je odlično, pratio je Garetha Balea kad je trebao i sudjelovao u presingu.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ispod radara

Tin Jedvaj odigrao je nakon Poljuda vrlo dobru utakmicu i u Walesu. Stoper na poziciji desnog beka zaustavio je nominalno drugog najopasnijeg igrača domaće momčadi - Daniela Jamesa - koji je ove sezone standardan igrač Manchester Uniteda. Imao je i nekoliko dobrih izlazaka naprijed, ali njegova ofenzivna igra još ima prostora za napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo