PLES MILIJARDI U ZAVRŠNICI LIGE PRVAKA: / Tko može zaustaviti Real Madrid u ispisivanju nove stranice povijesti nogometa?

Image
Foto: AFP

Spektakularni okršaji očekuju nas u polufinalu Lige prvaka, a pitanje je tko može zapapriti prvim favoritima iz Madrida

24.4.2018.
13:52
AFP
VOYO logo

Nogometna Liga prvaka ušla je u samu završnicu. Na legendarnom Anfieldu Liverpool večeras dočekuje Romu u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka. Uzvrat je 2. svibnja na Olimpicu.

Liverpool je u četvrtfinalu izbacio Manchester City, a Roma je šokirala Barcelonu plasiravši se u polufinale nakon velike pobjede od 3:0 kod kuće čime je nadoknadila zaostatak od 1:4 s Nou Campa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KLOPP NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE PRIREDIO SPEKTAKL: Čudio se prevoditelju, a poentirao s usporedbom trenera Rome

Englezima će to biti deseti polufinale, pri čemu prvi u posljednjih deset godina, dok je Roma tek drugi put u svojoj povijesti u polufinalu elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjena vrijednost Liverpoolovih nogometaša je veća

Prema Transfermarktu, vrijednost Liverpoola je 548 milijuna eura, a Rome 388,90 milijuna. Na tržištu, Liverpool može najviše očekivati od Mohameda Salaha čija se vrijednost procjenjuje na 80 milijuna eura. Slijede ga Sadio Mane (60), Roberto Firmino (50) i Virgil Van Dijk (50). U redovima talijanske momčadi najviše vrijede veznjak Radja Nainggolan (45 milijuna) i 25-godišnji brazilski vratar Alisson (45).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VJEROJATNE POSTAVE

LIVERPOOL: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Chamberlain; Mane, Firmino, Salah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ROMA: Alisson; Jesus, Manolas, Fazio; Kolarov, Nainggolan, Rossi, Strootman, Florenzi; Schick, Džeko

Stari poznanici i europski divovi

U drugom polufinalu igraju Bayern München i Real Madrid. Budući klub hrvatskog trenera Nike Kovača u prvoj utakmici u srijedu na Fußball Arena München dočekuje Zinedinea Zidanea i društvo od 20.45 sati. U drami četvrtfinala Real je izbacio Juventus zahvaljujući kontroverznom penalu Cristiana Ronalda u samoj završnici (3:0, 1:3). Bavarci su nešto teže od očekivanog u dvomeču bili bolji od Seville (2:1, 0:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MODRIĆ POBUDIO MAŠTU, ŠPANJOLCI TVRDE DA GA ŽELI BECKHAM: ‘On je hiper-inteligentan mađioničar čiji talent ne stari’

Ovo je 25 međusobni ogled ova dva europska velikana, a dosad su potpuno izjednačeni. Po 11 pobjeda ima svaki klub, a dvije utakmice završile su neriješeno. Posljednji put su se susreli 2017. kada je Kraljevski klub bio bolji u četvrtfinalu. Real Madrid je u posljednje dvije godine uzeo Ligu prvaka i novim osvajanjem ova generacija bi zlatnim slovima zauvijek bila upisana u nogometnu povijest. Prošle godine, Madriđani su uzeli ukupno 12. naslov europskih prvaka, a ujedno je postao prvi klub koji je u Ligi prvaka obranio titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je skuplji od Bayerna, Ronaldo od Lewandowskog

Vrijednost igrača Real Madrida procijenjena je na 962,50 milijuna eura. Najskuplji je Cristiano Ronaldo (120 milijuna eura), a slijede ga Toni Kroos (80) i Isco te Marco Asensio (75). Transfermarkt smatra da Bayern vrijedi 779 milijuna eura, a najskuplji pojedinac je poljski napadač Robert Lewandowski (90 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VJEROJATNE POSTAVE

BAYERN: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha; Müller, Martinez, Rodriguez; Robben, Lewandowski, Ribery

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Navas; Marcelo, Ramos, varane, Carvajal; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo

Tko će uzeti trofej? Kladionice imaju favorita

Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje Lige prvaka je Real Madrid (koeficijent na Kraljevski klub je u većini svjetskih kladionica na 3,00). Zatim slijede Bayern i Liverpool. U nekim kladionicama je ispred njemački prvak, u drugim ekipa Jurgena Kloppa, a koeficijent se vrte između 3,20 i 3,50. Totalni autsajder je Roma na koju je koeficijent za osvjajanje Lige prvaka oko 10. Vrijedi istaknuti kako će Hrvatska imati tri predstavnika u polufinalu. Mateo Kovačić i Luka Modrić nastupaju za Real, a Dejan Lovren za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo