BIZARNA IDEJA / Plavi karton sve više zbunjuje ljude: A što ako ga dobije golman?

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Međunarodni odbor IFAB pokušao je pojasniti da je ideja kako bi u tom slučaju trener ekipe imao dvije opcije

12.2.2024.
23:44
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Otkako je u javnost procurila informacija da će nogomet prvi put nakon SP-a 1970. godine dobiti novu boju kartona, ne prestaje rasprava o tome što bi zapravo trebao značiti plavi karton i treba li ga uopće uvoditi.

Image
NIŠTA OD REVOLUCIJE /

Fifa odmah odbacila ideju uvođenja plavog kartona u elitni nogomet

Image
NIŠTA OD REVOLUCIJE /

Fifa odmah odbacila ideju uvođenja plavog kartona u elitni nogomet

Plavim kartonom suci bi isključili igrača na deset minuta i to u slučaju ako igrač postupi cinično ili pokaže neslaganje prema službenoj osobi utakmice. Također i u slučaju da igrač namjerno prekršajem prekine kontranapad suparničke momčadi te takozvanog taktičkog prekršaja. Igrači bi atuomatski dobili crveni karton ako dobiju dva plava kartona u utakmici ili kombinaciju plavog i žutog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko dana rasprave i oprečnih mišljenja, postavilo se i pitanje što u slučaju da golman dobije plavi karton. Međunarodni odbor IFAB pokušao je pojasniti da je ideja kako bi u tom slučaju trener ekipe imao dvije opcije. Ili napraviti trajnu zamjenu ili pak na deset minuta staviti nekog od igrača da brani dok ne prođe deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je nezadovoljstvo idejom o plavom kartonu iskazalo nekoliko trenera, a Mesut Ozil je primjerice javno napisao na X-u: 'Jel to znači da će Atletico igrati sa šest igrača?'

U prvotnoj ideji spominjalo se kako bi Englezi već od sljedeće sezone mogli uvesti plavi karton u FA Kup, no FIFA je brzo reagirala i poručila kako je sve skupa još uvijek u razvojnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo