NIŠTA OD REVOLUCIJE / Fifa odmah odbacila ideju uvođenja plavog kartona u elitni nogomet

Image
Foto: Profimedia

'FIFA želi pojasniti da su izvješća o takozvanom 'plavom kartonu' na elitnim razinama nogometa netočna i preuranjena'

9.2.2024.
11:19
Profimedia
VOYO logo

Vijest da bi nogomet mogao doživjeti revolucionarnu promjenu uvđenjem plavog kartona kojim bi suci isključivali igrače na 10 minuta odjeknula je među navijačima diljem svijeta, no iz FIFA-e su brže-bolje reagirali da plavi karton nije ni blizu uvođenja u profesionalni nogomet.

Image
NOVA VRSTA KAZNE /

Revolucija u nogometu: Stiže karton boje koja se već koristi i u rukometu

Image
NOVA VRSTA KAZNE /

Revolucija u nogometu: Stiže karton boje koja se već koristi i u rukometu

"FIFA želi pojasniti da su izvješća o takozvanom 'plavom kartonu' na elitnim razinama nogometa netočna i preuranjena. Sva takva ispitivanja, ako se provode, trebaju biti ograničena na testiranje na odgovoran način na nižim razinama, što je stajalište koje FIFA namjerava ponoviti kada se o ovoj točki dnevnog reda bude raspravljalo na IFAB-ovoj godišnjoj skupštini 2. ožujka", napisano je na X-u, nekadašnjem Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, engleski su mediji u četvrtak najavili kako će Međunarodni odbor nogometnih saveza u petak kao dio novih mjera uvesti i plavi karton prema kojima će igrači biti udaljeni iz igre na 10 minuta ako postupe cinično ili pokažu neslaganje prema službenoj osobi utakmice. Dodijelio bi se i u slučaju da igrač namjerno prekršajem prekine kontranapad suparničke momčadi. Igrači bi atuomatski dobili crveni karton ako dobiju dva plava kartona u utakmici ili kombinaciju plavog i žutog. Englezi su najavili i kako bi već od sljedeće sezone plavi karton trebao biti uključen u FA Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na uvođenje plavog kartona reagirali su i neki igrači pa je tako Mesut Ozil na X-u napisao: "Dakle, Atletico će igrati sa šest igrača?". Bivši njemački reprezentativac turskog podrijetla aludirao je na mnoge 'taktičke prekršaje' koje Simeonovi igrači rade konstantno i mnogi bi takvi bili sankcionirani upravo plavim kartonom.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo