PJACA JE NAPRAVIO HRABAR POTEZ ODLASKOM NA POSUDBU: / Njegov bi primjer trebala slijediti i ova četvorica Vatrenih

Image
Foto: AFP

Pjaca je dugo bio izvan pogona zbog teške ozljede koljena i procijenio je da mu je bolje tražiti povratak u formu izvan Juventusa.

5.1.2018.
13:30
AFP
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u više je navrata isticao kako igrači koji ne igraju u svojim klubovima, odnosno imaju malu minutažu, teško mogu očekivati da će biti u konkurenciji za nastup na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Upravo bi to moglo nagnati nekolicinu naših zvijezda, pogotovo onih mlađih, da u aktualnom zimskom prijelaznom roku promijene klub i pronađu momčad u kojoj će dobivati više prilika.

Image
MARKO PJACA I SLUŽBENO IMA NOVI KLUB: /

Vatreni as otkrio tko ga je nagovorio na transfer

Image
MARKO PJACA I SLUŽBENO IMA NOVI KLUB: /

Vatreni as otkrio tko ga je nagovorio na transfer

Vlašiću naštetio odlazak Koemana

Tim je smjerom prvi krenuo Marko Pjaca (22) koji je u četvrtak i službeno otišao na posudbu u njemački Schalke. Pjaca je dugo bio izvan pogona zbog teške ozljede koljena i procijenio je da mu je bolje tražiti povratak u formu izvan Juventusa u kojem na njegovoj poziciji krilnog napadača vlada jaka konkurencija. S obzirom na oduševljenje kojim je dočekan u Gelsenkirchenu, očekuje se da će bivši dinamovac imati svoje mjesto u udarnih 11 što bi mu svakako trebalo pomoći da se nađe na Dalićevom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nikola Vlašić

U prilično nezgodnoj poziciji je Nikola Vlašić (20) koji je nakon prelaska iz Hajduka u Everton imao sjajan status i veliku minutažu koja mu je donijela i mjesto u reprezentaciji za utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No, odlaskom trenera Ronalda Koemana, Vlašić je pao u drugi plan pa je u Premier ligi skupio samo četiri nastupa. Istina, u posljednjoj utakmici protiv Manchester Uniteda neočekivano je osvanuo u prvoj postavi, ali teško je vjerovati da će se njegov status značajnije promijeniti. I Nikolin otac Joško je u nedavnom razgovoru za Net.hr najavio mogućnost posudbe, a dojam je da bi to u ovom trenutku doista bila najbolja opcija za talentiranog nogometaša.

Marko Rog (22) je u sličnoj situaciji kao Vlašić. U ljeto 2016. je prešao iz Dinama u Napoli, ali do danas se nije uspio nametnuti. Podatak o 22 ovosezonska nastupa ne zvuči loše, ali tako je samo na papiru. U stvarnosti naš veznjak uglavnom dobiva mrvice, odnosno ulazi gotovo isključivo u zadnjim minutama utakmica. Ostane li u takvoj situaciji, ne čini se baš previše izglednim da bi se mogao naći na popisu za Rusiju. Zasad se ne spominje mogućnost odlaska na posudbu, ali do kraja siječnja je još dosta vremena da se nešto promijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitroviću status dodatno zakomplicirao Vida

Matej Mitrović (24) je prije godinu dana otišao iz Rijeke u redove turskog prvaka Beşiktaşa u kojem vrijeme uglavnom krati na klupi. Ove je sezone skupio svega sedam nastupa - stoperske su pozicije jednostavno bile rezervirane za Pepea i Duška Tošića. A da stvar bude gora za Mitrovića, sada je u Beşiktaş došao i njegov reprezentativni suigrač Domagoj Vida koji će samo pojačati konkurenciju u obrani. Jasno je da bi i za Mateja odlazak bio spasonosno rješenje jer, premda je odigrao neke iznimno važne utakmice za reprezentaciju, teško je vjerovati da će mu izbornik tolerirati manjak minutaže.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Tin Jedvaj

Tina Jedvaja (22) je ozljeda izbacila iz pogona u cijelom prvom dijelu njemačkog prvenstva. Povratak neće biti lagan i pitanje je hoće li dobiti pravu priliku u Bayeru iz Leverkusena. Možda bi, stoga, najbolje bilo da poput Pjace povratak u formu potraži u nekom drugom klubu. Jedvaj je važan za reprezentaciju jer je praktički jedina zamjena za Šimu Vrsaljka na desnom boku, ali ne bude li igrao, ni on se ne može nadati mjestu u zrakoplovu za Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo