PROBLEMI U SRBIJI /

Piksi progovorio o udarima na njega: 'Neću dopustiti da me itko izbaci iz takta'

Image
Foto: Profimedia

Prije nego što se obratio medijima, Piksi je odao počast preminulom glazbeniku Bori Đorđeviću

4.9.2024.
21:46
Profimedia
VOYO logo

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, iznio je svoja očekivanja pred susret sa Španjolskom u Ligi nacija na konferenciji za novinare.

Image
POZADINA PRIČE /

Pred kamerama raskrinkao Piksija: 'To su izmislili, savez je komedija'

Image
POZADINA PRIČE /

Pred kamerama raskrinkao Piksija: 'To su izmislili, savez je komedija'

Prije nego što se obratio medijima, Piksi je odao počast preminulom glazbeniku Bori Đorđeviću. "Otišao je velikan, izražavam sućut obitelji. Imao sam privilegiju osobno ga poznavati", rekao je izbornik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o problemima u FSS-u uoči utakmice sa Španjolskom i kritikama na svoj račun, Piksi je odgovorio: "Ne želim nikome replicirati. Svatko ima pravo reći što misli i što želi. Što se tiče problema, oni su prisutni od mog dolaska. Neću to komentirati. Ja sam trener, ne bavim se kadrovskim pitanjima niti politikom. Ne želim da se moje ime povezuje s tim stvarima. Moje je da pripremim ekipu na najbolji mogući način."

Izbornik je također govorio o atmosferi u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo dva puta održali sastanke, analizirali smo protivnika i imali video analize. Danas smo ponovili sve kako bismo utvrdili gradivo i dali igračima smjernice za sutrašnju utakmicu. Sve što se piše i govori, moja je poruka da se fokusiraju na utakmicu i ne obaziru na vanjske faktore. Pripremam ekipu za utakmicu i neću dopustiti da me itko izbaci iz takta," rekao je izbornik, dodajući kako postoje i kadrovski problemi.

"Imamo problema s igračima, Veljković i Maksimović su se vratili, ali neće igrati protiv Danske. To je dodatni problem, a Tezić je pod znakom pitanja. Moramo donijeti odluke. Ekipu koja želi biti konkurentna mora igrati na obje strane terena. Teško je braniti gol protiv ovakve ekipe 90 minuta, moramo učiniti sve da ugrozimo gol protivnika."

Image
Foto: Profimedia

Rodri

Piksi je priznao da je Španjolska jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali i dalje vjeruje u svoju momčad.

"Španjolska je pokazala svoju superiornost u tehničkom smislu, imaju nevjerojatan skup talenta. Njihova generacija s mladim igračima dala je rezultate nakon Svjetskog prvenstva. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, nevažno je hoće li Rodri i Morata igrati. Ovo će biti teška utakmica, ali ujedno i odlična prilika. Radujem se toj utakmici jer je to prilika za nas da dokažemo da s pravom igramo za reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je otkrio da će novi kapetan Srbije biti Nikola Milenković, s 57 odigranih utakmica, dok će njegov zamjenik biti Predrag Rajković.

Na pitanje hoće li biti debitanata protiv Španjolske, Piksi je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će ih biti, ali to se mora pokazati na terenu. Šansa postoji, imate 90 minuta da pokažete svoj talent. Neki igrači će prvi put nastupiti, a to je prilika koju ne želim propustiti."

Na kraju se novinarima obratio i nogometaš Saša Lukić.

"Španjolska je pokazala najbolji nogomet i zasluženo osvojila Europsko prvenstvo. Trenutno su najbolji na svijetu i čeka nas vrlo teška utakmica. Ako ih želimo pobijediti, moramo biti učinkoviti i u obrani i u napadu," rekao je Lukić.

Utakmica između Srbije i Španjolske igra se u četvrtak u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo