PET TRENUTAKA ZA PAMĆENJE: / Bili su heroji navijača, a onda su promijenili boje i jednim potezom bacili bivši klub u očaj

Image
Foto: Screenshot

Niko Kranjčar, Joško Jeličić, Franko Andrijašević, samo su neki od igrača koji su bili junaci klubova u kojma su odrastali da bi poslije završili u redovima najvećih rivala.

27.11.2016.
8:00
Screenshot
VOYO logo

Nogometna povijest puna je takvih i sličnih priča. FourFourTwo prisjetio se petorice nogometaša koji su slavu stekli u jednom klubu da bi prelaskom u drugi 'odradili prljavi posao' upravo protiv bivših klubova.

1. Denis Law vs Manchester United

Svojedobno je bio prozvan kraljem Old Trafforda. U 11 godina provedenih među Crvenim vragovima Law je dao 236 golova, a 1968. klubu je pomogao da osvoji prvi Kup prvaka. Koliko je bio važan najbolje svjedoči njegov spomenik ispred stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova boravak u Unitedu završio je 1973. godine. Posljednju sezonu u karijeri odigrao je u redovima gradskih rivala, Cityja. U zadnjoj utakmici sezone na Old Traffordu u 81. minuti zabio pobjednički gol čime je izbacio bivšu momčad izbacio iz prve lige. Pogodak ga je toliko potresao da je odmah bio zamijenjen. Navijači su utrčali u teren nadajući se da će utakmica biti poništena ali je vodstvo Lige odlučilo da je rezultat valjan.

"Nisam želio da se to dogodi. Koliko je dugo trajao osjećaj krivnje? Prije koliko je odigrana utakmica? Trideset i nešto godina. To je odgovor na pitanje. Uvijek od nekuda iskoči ova priča. Uvijek je prisutna i uvijek ću se toga sjećati. Šteta", rekao je Law jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Gary McAllister vs Coventry

S 35 godina na leđima McAllister je već jednom nogom bio u mirovini, a onda ga je 2000. godine Gerard Hooilier odlučio dovesti u Liverpool, gdje je proveo dvije sezone. Tijekom svoje prve sezone postigao je neke važne golove, ali na kraju iste praktički je poslao bivši klub u drugu ligu kada je zabio spektakularan slobodnjak s 30-ak metara. McAllister je bio vidno uzrujan poslije gola jer je Coventry dvije utakmice prije kraja ostavio pet bodova od sigurne zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Cristiano Ronaldo vs Manchester United

Idol navijača 2009. godina, nakon šest sezona, prešao je u Real Madrid. Kada se poslije četiri godine prvi put vratio u Teatar snova navijači su mu priredili jedan od najvećih dočeka na Old Traffordu ikad. Prva utakmica na Santiago Bernabeuu završila je 1:1. U uzvratnoj je United poveo Ramosovim autogolom. Nakon što je Nani isključen Modrić je ušao u igru i zabio za izjednačenje, da bi malo potom Ronaldo donio pobjedu i prolazak Realu u među osam najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Fernando Morientes vs Real Madrid

Na početku sezone 2003.-2004. otišao je na posudbu u Monaco. Slučaj je htio da u četvrtfinalu Lige prvaka ova dva kluba odmjere snage. Real je na Bernabeuu slavio s 4:2, a Morientes je, kako se u tom trenutku činilo, zabio utješni pogodak šest minuta prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu Raul je donio Madriđanima ranu prednost, a onda je krenuo preokret. U glavnoj ulozi je bio - Morientes. Prvo je Giulyju namjestio, a potom je zabio. Giuly je zatim povisio na 3:1, a Monaco je prošao dalje zbog više golova u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Yoan Gouffran vs Caen

Posljednja utakmica u sezoni 2008.-2009. odlučivala je o opstanku i prvaku. Bordeaux bi pobjedom osvojio naslov, a Caen bi porazom ispao. Bordeuax je na kraju slavio s 1:0 i to golom Gouffrana, igrača koji je potekao iz Caenove akademije.

"Stvarno sam tužan, i zbog navijača i bivših suigrača", bio je njegov komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoću li proslaviti naslov?Možda sutra ili kada se vratimo u Bordeaux, ali ne ovdje. Jednostavno ne mogu".

Caen se među najbolje vratio sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo