PEP I DRUŠTVO MOGU OTVORITI ŠAMPANJAC: / United izgubio na Old Traffordu i osigurao naslov gradskom rivalu

Image
Foto: AFP

Manchester City i službeno je osigurao naslov engleskog prvaka nakon što je njihov gradski rival Manchester United minimalno poražen na Old Traffordu od West Bromwicha .

15.4.2018.
18:50
AFP
VOYO logo

Manchester United pokazao je prkos prije tjedan dana kada je na gostovanju na Etihadu fantastičnim preokretom srušio City i nije im dozvolio da pobjedom protiv najvećih rivala osiguraju naslov. Međutim, momčad Josea Mourinha pobrinula se da protiv najlošije momčadi prvenstva izgube i tako matematički osiguraju naslov Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je bio bezidejan, a sve ozbiljnije pokušaje zaustavio im je Ben Foster. Jedini gol na utakmici pao je u 73. minuti. Jay Rodriguez ispratio je korner i pokazao nos za gol kada je mirno postavio glavu i izbliza zabio u lijevu stranu gola. Mourinho je potom bacio sve karte u napad, ali ulazak Martiala i Rashforda nije ništa promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester Cityju je to peti naslov prvaka Engleske (1936-37, 1967-68, 2011-12, 2013-14, 2017-18) dok je Guardioli ovo sedmi naslov prvaka u devet sezona. Jedino se nije okrunio naslovom 2012. i 2017. Na ovaj način postao je, inače, prvi španjolski trener koji je osvojio Premier ligu.

Također, osiguravši naslov pet kola prije kraja ušao je u društvo Uniteda i Evertona, jedinima kojima je to ranije pošlo za rukom u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo