PAPIRIĆ KOJI JE PROMIJENIO UTAKMICU NIZOZEMSKE I NJEMAČKE: / Trebali su gol, a onda se izbornik sjetio ovoga!

Image
Foto: AFP

Nizozemska je u dramatičnoj završnici preokrenula dva pogotka zaostatka i odigrala neriješeno sa Njemačkom

20.11.2018.
14:21
AFP
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Nizozemske postala je posljednji sudionik završnog turnira prvog izdanja Lige nacija, ona je do prvog mjesta u skupini 1 stigla odigravši 2-2 protiv Njemačke u Gelsenkirchenu iako su do pet minuta prije kraja gubili sa 0-2.

Njemačka je povela pogocima Wernera (9) i Sanea (20), da bi Nizozemska do boda koji joj je osigurao prvo mjesto stigla u samoj završnici preko Promesa (85) i Van Dijka (90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prijelomni trenutak se dogovorio upravo nakon prvog pogotka Nizozemaca. Naime, izbornik Oranja, Ronald Koeman, nacrtao je na papiriću novi plan za posljednjih pet minuta i poslao preko igrača do svog kapetana, Virgila van Dijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na papiriću je bila nacrtana nova formacija Nizozemske, svojevrsnih 3-2-3-2. Trojica stopera bili su Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt i Daley Blind, vezni red su držali Marten de Roon i Tonny Vilhena, Promes i Tete služili su kao visoki bekovi, dok je ispod dva napadača bio Memphis Depay.

Ne bi to niti bilo posebno iznenađujuće da jedan od napadaća, uz Luuka de Jonga, nije bio upravo stoper Virgil Van Dijk. Prema Koemanovim instrukcijama, Van Dijk je dobio naredbu da bude što bliže suparniku i da proba postići pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 92. minuti napravio je upravo to i donio Nizozemskoj Final four. Svaka čast, izborniče!

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo