PAO DOGOVOR U MADRIDU: / Igrači pristali na smanjenje plaće, Real objavio kolikog su se dijela primanja odrekli Modrić i društvo

Image
Foto: Profimedia

Čak su i oni najbogatiji pogođeni krizom

8.4.2020.
22:23
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid službeno je objavio da su igrači pristali na smanjenje plaća zbog pandemije koronavirusa. Povodom toga objavili su i detalje. Igrači i treneri kako nogometne tako i košarkaške momčadi, dobrovoljno su odlučili odreći se deset do 20 posto ovogodišnje plaće ovisno o tome kako će se razvijati situacija. Iz kluba su objavili kako će točan iznos smanjenja plaća ovisiti o "uvjetima koji će utjecati na završetak aktualne sezone".

Osim nogometaša "kraljevskog" kluba, na smanjenje plaća pristali su i košarkaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristankom nogometaša i košarkaša na smanjena primanja osigurana je daljnja isplata punih plaća ostalim zaposlenicima kluba.

Prema navodima španjolskog sportskog dnevnika "Marce", smanjenje plaća igračima za 10 posto značit će uštedu od 50 milijuna eura za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogobrojni klubovi diljem Europe odlučili su se na rezanje troškova plaća nakon što su zaustavljena natjecanja. Gubici su ogromni, kako od manjka prihoda od prijenosa utakmica, tako i od drugih marketinških prava te prodaje ulaznica.

Fifine preporuke

Fifa je, inače, donijela preporuke o ugovorima igrača i prijelaznim rokovima. Tako je preporučila da "igrački ugovori budu produženi do stvarnog kraja natjecateljske godine, što bi se trebalo poklapati s izvornim namjerama ugovornih stranaka kada je ugovor sklopljen te što bi trebalo očuvati sportski integritet i stabilnost”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ugovora koji se više ne mogu izvršavati, FIFA odlučno potiče klubove i igrače da zajednički postignu rješenja tijekom prekida nogometnih utakmica u njihovim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako stranke ne mogu postići dogovor, te se posljedično tome nađu pred FIFA-om, sljedeće će stavke biti ispitane - da li je klub poduzeo iskrene pokušaje dogovora s igračima, ekonomska situacija kluba, razmjernost mogućih promjena igračkih ugovora, dohodak igrača nakon promjena ugovora, te ujednačenost odnosa prema igračima.

"FIFA se nada kako će se na ovaj naći uspjeti pronaći pravedna i uravnotežena rješenja za obje strane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u pitanju prijelazni rokovi, nove okolnosti iziskuju promjene u uobičajenim pravilima. Stoga će FIFA biti prilagodljiva te će dopustiti da se prijelazni rokovi na koje utječe epidemija pomaknu kako bi trajali između kraja tekuće i početka iduće natjecateljske godine.

FIFA će istovremeno pokušati osigurati općenitu koordinaciju te će imati na umu važnost zaštite regularnosti i integriteta natjecanja kako sportski rezultati ne bi bili nepravedno poremećeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo