VATRENI VRUĆA ROBA / Pada rekordan transfer koji će prodrmati Hrvatsku pa i Europu. Dva engleska velikana žele Gvardiola i nude golem novac

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Fantastičnim predstavama je privukao interes mnogih europskih velikana

19.5.2022.
13:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Već se prije koju godinu znalo da će Joško Gvardiol biti uzdanica Hrvatske za budućnost, ali nitko nije očekivao da će se mladi branič tako brzo prilagoditi na najzahtjevnije utakmice. Procvjetao je dolaskom u Red Bull Leipzig, a njegove sjajne igre u klubu samo su se "prelile" i u reprezentaciju.

Fantastičnim predstavama je privukao interes mnogih europskih velikana, a nedavno su britanski mediji prenijeli kako je naš stoper prva želja sjajnog njemačkog trenera koji vodi Chelsea - Thomasa Tuchela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Rudiger bi na kraju sezone Stamford Bridge trebao zamijeniti Santiago Bernabeuom, a na njegovom mjestu Tuchel vidi upravo Gvardiola. A ono što odmah upada u oči je to što Gvardiol ne bi trebao prolaziti dugu prilagodbu. Naime, Tuchel preferira formaciju s trojicom u obrani, a upravo je Rudiger prva opcija kao lijevi stoper u Chelseaju.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Već se nekoliko dana po engleskim medijima piše da će Chelsea dovesti Gvardiola

Aktivirao se i Tottenham

Istu poziciju naš Joško pokriva i u Leipzigu, a s obzirom na to da Nijemac u Chelseaju preferira formaciju s trojicom u obrani, Gvardiol mu je savršena meta. Gvardiol je ove sezone skupio 45 nastupa za Leipzig u svim natjecanjima te je pritom postigao dva pogotka i podijelio tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sada britanski Express piše da se u utrku za Gvardiolom uključio i Tottenham te da su spremni ponuditi vrlo izdašnih 60 pa čak i 70 milijuna eura za Hrvata.

"Ovaj 20-godišnjak je za svoju momčad odigrao ukupno 45 nastupa u svim natjecanjima, čime im je pomogao osigurati četvrto mjesto u Bundesligi. Međutim, ostaje za vidjeti bi li Levy bio voljan istresti ogroman novac na relativno neiskusnog igrača koji tek treba biti testiran u Premier ligi", zaključuje otočki medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio bi to povijesni transfer za Hrvatsku jer bi Joško postao najskuplji Vatreni u povijesti. Trenutno tu titulu drži Mateo Kovačić, kojeg je upravo Chelsea otkupio od Reala za 45 milijuna eura. Iako, valja spomenuti, CIES je Gvardiola nedavno procijenio na 96.2 milijuna eura tržišne vrijednosti, pa ako ćemo se baš striktno držati toga, Tottenham ili Chelsea će svakako dobiti Joška ispod realne cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo