PADA LI NEYMAROV REKORD? / Velikan 'zagrizao' za najboljeg nogometaša Premier lige, treba im Salah za napad na naslov

Image
Foto: AFP

Neymar je Barcelonu zamijenio PSG-om u transferu vrijednom 222 milijuna eura

9.5.2018.
16:23
AFP
VOYO logo

Onog trenutka kada je Neymar napustio Barceloninu nogometnu momčad i skrasio se u redovima Paris Saint-Germaina službeno je potvrđeno da je transfer bio vrijedan 222 milijuna eura, odnosno da je u pitanju rekordan iznos kojeg je jedan klub prihvatio platiti za dovođenje igrača iz nekog drugog kluba.

Gotovo istovremeno postavilo se pitanje kada će taj rekord biti srušen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salah rekorder?

Cijene igrača skočile su u nebo, svaki je vrijedan koliko ga je drugi spreman platiti, a svaki transferni rok djeluje kao izvrsna prilika da ga se unovči za još bolju svotu. Dosad najbliži Neymarovoj brojci jest njegov klupski suigrač Kylian Mbappe kojeg je klub posudio uz obvezu kupnje za 145 milijuna eura (što će uz bonuse doći i do 180 milijuna), no sad se pojavila informacija da bi ga preskočiti mogao – Mohamed Salah. Dapače, ne samo njega već možda i samog Neymara budući da Real Madrid razmišlja o kupnji Liverpoolovog sjajnog igrača i to po cijeni od 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzme li se u obzir da inicijalna ponuda obično biva odbijena ne bi trebalo čuditi da ta brojka naraste, a onda je teško zamislivo i da bi Liverpool mogao stopirati taj posao. Jer, platili su ga (uz sve bonuse maksimalno) 50 milijuna eura.

Egipatski reprezentativac je ove sezone u senzacionalnoj formi, za Liverpool, koji će igrati u finalu Lige prvaka baš protiv Real Madrida, postigao je 43 gola uz 15 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo