OVO SVIJET NIJE VIDIO: / Potvrđen je rekordan transfer francuske zvijezde u redove Manchester Uniteda

Image
Foto: Screenshot

Mjesecima su trajale priče hoće li ili ne Manchester United u svoje redove vratiti igrača kojeg su igrački odgajali, prvi mu dali priliku i potom prepustili u Juventus.

9.8.2016.
9:18
Screenshot
VOYO logo

Veznjaka (23) francuske nogometne reprezentacije Manchester United vezao je petogodišnjim ugovorom s opcijom produljenja za dodatnu sezonu i to četiri godine nakon što su ga prepustili torinskom 'staroj dami'. Osam je trofeja podigao s njom Pogba, igrao i finale Lige prvaka, a sve nakon što je ondje stigao odbivši se ugovorno vezati za klub koji mu je prvi dao priliku među profesionalcima. Zbog tog 'grijeha' legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson godinama nije želio imati ikakav kontakt s Pogbinim agentom Minom Raiolom, no priča sada dobiva zaokret od kojeg bi, barem se nadaju, profitirati trebao engleski velikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao za 105 milijuna eura

Rekordnih 105 milijuna eura United se obvezao isplatiti Juventusu za igrača kojeg su nekad vodili kao svojeg. Vodit će ga sad ponovno, no tek nakon okončanja posla kakvu vrijednost nogomet dosad nije vidio. Rekordan je transfer bio onaj Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid, a iznosio je sto milijuna eura čime je madridski klub 'tukao' svoj i svjetski rekord ostvaren prilikom dovođenja Cristiana Ronalda. Manchester Unitedu u tom je poslu pripalo 94 milijuna eura.

Pogba je karijeru započeo u US Roissy-en-Brieu, potom je igrao za US Torcy, te Le Havre. U listopadu 2009. je preselio u Unitedovu akademiju, a tri godine kasnije je otišao u Juventus. U dresu talijanskih prvaka je odigrao 124 utakmice i postigao je 28 golova. Za Francusku je nastupao 38 puta i postigao je šest golova. Bio je član reprezentacije koji je ovog ljeta stigao do finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljenje na Old Traffordu

"Oduševljen sam povratkom u klub koji je uvijek zauzimao posebno mjesto u mom srcu i zaista se radujem što ću surađivati s Joseom Mourinhom. Uživao sam u Juventusu iz kojeg nosim sjajne uspomene na veliki klub i igrače koje smatram prijateljima, no smatram da je došlo vrijeme za povratak na Old Trafford. Uvijek sam volio igrati pred navijačima i jedva čekam da doprinesem momčadi. Ovo je pravi klub za ostvarenje svega što u nogometu želim", kazao je Pogba po dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljen je novim pojačanjem svoje momčadi i menadžer kluba Mourinho:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Paul je jedan od najboljih svjetskih nogometaša i bit će ključ Unitedova tima kojeg želim graditi za budućnost. Brz je, jak, postiže golove i čita igru mnogo bolje od igrača koji su i stariji od njega. U dobi od 23 godine u prilici je ugrabiti mjesto i držati ga u ovoj momčadi godinama. Mlad je, nastavit će se razvijati i u prilici je postati srcem ovog kluba za sljedeću dekadu pa i duže."

Pogba bi tjedno u Manchesteru trebao zarađivati 320.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo