OVO SU MOGUĆI SCENARIJI U EPSKOJ BORBI ZA LIGU PRVAKA: / Hrvatski nogomet ne pamti ovako nešto; Spremite se na totalni šou

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Posljednje 36. kolo 25. srpnja donosi rasplet borbe za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka

20.7.2020.
5:30
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski klupski nogomet ne pamti ovakvu ludu borbu za Europu. Još uvijek je sve otvoreno za drugu poziciju na ljestvici koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Image
LUDNICA NA POLJUDU: /

Rijeka u sudačkoj nadoknadi srušila Hajduk i ostala u igri za LP, za drugo mjesto moraju joj se poklopiti dvije stvari

Image
LUDNICA NA POLJUDU: /

Rijeka u sudačkoj nadoknadi srušila Hajduk i ostala u igri za LP, za drugo mjesto moraju joj se poklopiti dvije stvari

Dramatični rasplet na Poljudu

Nakon jučerašnjeg raspleta u Jadranskom derbiju i pobjede Rijeke nad Hajdukom na Poljudu u sudačkoj nadoknadi 3:2, tri su kluba u igri za Ligu prvaka. Uz Riječane, tu su još Lokomotiva i Osijek. Splićani za 57 bodova nemaju više nikakvu šansu ugrabiti drugu poziciju, njima je suđena peta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

19.07.2020., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Hajduk Split - HNK Rijeka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Slavonski sastav je izgubio od Varaždina, Lokomotiva je uzela samo bod protiv Gorice, a Rijeka je uzela tri boda protiv Bijelih zahvaljujući dva gola Antonija Mirka Čolaka i Galovića u 93., pa su sada tri momčadi unutar svega jednog boda. Osijek i Lokomotiva imaju 62 boda, a Riječani samo bod manje. Zanimljivo je vidjeti sve moguće scenarije koji bi se mogli dogoditi sljedećeg vikenda.

Donosimo vam tri moguća scenarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Prvi scenarij - Međusobni ogled Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu donosi sve

Jasno je da će u uzbudljivom međusobnom ogledu između Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu pobjedniku pripasti drugo mjesto i Liga prvaka. Rijeka tada ne bi mogla utjecati ni na što pa bi u slučaju da nekome i pripadnu tri boda iz posljednje utakmice njihov dvoboj protiv Istre 1961 bio nevažan u borbi za drugo mjesto.

Image

07.06.2020., stadion Kranjceviceva, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, NK Lokomotiva - NK Osijek. Uzuni Mytro, Antonio Mance.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

  • Drugi scenarij - Remi u Gradskom vrtu može biti dovoljan Osijeku

Ako dvoboj Osijeka i Lokomotive završi neodlučeno, Rijeka će biti u fokusu i svi će gledati prema njima. Ako se tamo dogodi da Riječani ne pobjede Istru 1961 u Derbyju della Učka, tada će Osijek biti drugi i ugrabiti kvalifikacije za Ligu prvaka. Njima u prilog ide činjenica što su u međusobnim dvobojima bolji i od Lokomotive i od Rijeke, s time da se Riječani nikako ne mogu izravnati po bodovnom učinku ni sa kime od navedenog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

18.07.2020., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Varazdin - NK Osijek. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

  • Treći scenarij - Rijeka ima realne izglede i osvaja drugu poziciju

Ako Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu završi neodlučenim ishodom, Rijeka će imati priliku uzeti drugu poziciju. U tom slučaju, Riječani će na Rujevici dočekati Istru 1961. koja se već odavno priprema samo za izlučne dvoboje s povijesnim gradskim rivalom Orijentom 1919, koji će odlučiti o desetom članu HNL-a za sljedeću sezonu.

Njima je važnije ono što će se na Rujevici događati 2. kolovoza u prvom dvoboju sa Sušačanima, odnosno tri dana kasnije u uzvratu doigravanja na Drosini. Rijeka pobjedom protiv Istre uz remi Osijeka i Lokomotive skače na drugo mjesto sa 64 boda, dok bi dvojac iza nje tada ostao na 63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

07.06.2020.., Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, NK Istra 1961 - HNK Rijeka Photo:

  • Sve utakmice 36. kola će se igrati od 21.00

U subotu 25. srpnja trebali bi se igrati ogledi koji izravno odlučuju o putniku u Ligu prvaka, dakle onaj između Osijeka i Lokomotive, odnosno Rijeke i Istre 1961, i to od 21.00. Što se tiče preostale utakmice posljednjeg 36. kola prije finala Kupa Hrvatske, Inter iz Zaprešića od 21.00 odigrat će svoju posljednju ovosezonsku utakmicu u HNL-u protiv Hajduka. Također, za sad stoji da će Dinamo i Varaždin igrati od 21.00, isto kao i Gorica i Slaven Belupo u Velikoj Gorici.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo