OVO SE NEĆE SVIDJETI ŠUKERU: / FIFA objavila kaznu HNS-u zbog incidenata navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez sa 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom

26.6.2018.
10:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 13.000 švicarskih franaka zbog nekoliko incidenata naših navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine.

FIFA je kaznila HNS zbog sudjelovanja naših navijača u tučnjavi, te zbog bacanja predmeta na teren. Osim novčane kazne HNS je dobio i upozorenje pa bio novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentincima izdašan udarac po džepu

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez sa 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Određene i kazne zbog albanskog orla

Međunarodni nogometni savez je odredio i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo