DOŠAO JE KRAJ / Ovo nismo očekivali: Šime Vrsaljko se oprostio od reprezentacije tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva

Image
Foto: profimedia.hr

Bio je starter u Rusiji kada je Hrvatska došla do srebra, a sad jedan je od mnogih koji više nisu članovi reprezentacije

26.8.2022.
13:33
profimedia.hr
VOYO logo

Šime Vrsaljko je odlučio da više neće nositi "kockasti" dres, vijest je to koju nitko nije očekivao. Za Hrvatsku je odigrao 52 utakmice, a debitirao je 2011. godine kada su Vatreni svladali Češku. Kroz karijeru su ga pratile ozljede koje su ga spriječile da napravi nešto više, a iako ima 30 godina i sigurno bi još mogao igrati na najvećoj razini odlučuje završiti reprezentativnu karijeru jer jednostavno više ne može.

Image
POŠTOVANJE I PRIJATELJSTVO /

VIDEO Predsjednik Reala pokazao što misli o Luki Modriću, njihov susret je svima zapeo za oko

Image
POŠTOVANJE I PRIJATELJSTVO /

VIDEO Predsjednik Reala pokazao što misli o Luki Modriću, njihov susret je svima zapeo za oko

Ne može uhvatiti kontinuitet igara zbog ozljeda što ga uvijek drži upitnim za poziv izbornika Dalića. Bio je starter u Rusiji kada je Hrvatska došla do srebra, a jedan sad je od mnogih koji više nisu članovi reprezentacije. Hrvatska je u četiri godine nakon Rusije ostala bez Rakitića, Mandžukića, Subašića, Ćorluke, N. Kalinića, Rebića, Badelja, Pivarića i mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponos je igrati za Hrvatsku.

"Neopisiv je osjećaj odjenuti na sebe taj crveno-bijeli dres, izaći pred hrvatske navijače, staviti ruku na srce i zapjevati Lijepu našu. Da, osjećaš ogroman teret u tom trenutku jer znaš da idućih 90 minuta cijeli jedan narod priželjkuje isto što i ti - pobjedu, trijumf, slavlje. No, prije svega osjećaš nemjerljiv ponos što baš ti - sa svojim suigračima - imaš privilegiju predstavljati svoju zemlju.", rekao je Vrsaljko za stranice HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je njegovo vrijeme prošlo.

Zbog te emocije, nije lako donijeti odluku da je kraj. Prihvatiti da je vrijeme za mlađe i da ne možeš više dati ono što si prije mogao. Da više nećeš staviti na sebe sveti dres, da više nećeš slaviti s Hrvatskom važne golove i pobjede, ili se zagrliti sa svima uoči velike utakmice i na kapetanovo "Iznad svih" iz petnih žila viknuti - Hrvatska!", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je sve od sebe igrajući Vatrene.

Lakše mi je i zato što znam da sam dao sve od sebe. Na svakom treningu, na svakoj utakmici, na svakom natjecanju. Ne žalim ni za čim i cijenim svaki trenutak proveden s hrvatskom reprezentacijom. Lako je razmišljati o Rusiji 2018. godine, no doživio sam brojne druge uspone i padove, uspjehe i neuspjehe, suze radosnice, ali i suze zbog velike tuge. Svako to iskustvo obogatilo me kao igrača i čovjeka te ništa ne bih mijenjao na tom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovoj poziciji Hrvatska ima Juranovića i Stanišića, no sigurno će nedostajati Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo