STUP OBRANE / Dinamov neopjevani junak: Nije bio strijelac ali bez njega ni Modri ne bi bili u Ligi prvaka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dan poslije naslovnice su punili strijelci, hvalospjevi su se pisali Petkoviću, Oršiću, Drmiću. Zasluženo. Ipak jedan je Čačićev adut, možda i najbitniji, ostao nepravedno zapostavljen

25.8.2022.
20:23
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u infarktnom uzvratu na Maksimiru, nakon produžetaka, slomio norveškog prvaka Bodo/Glimt s ukupnih 4:1. Dvoboj je obilovao dinamikom, šansama i sjajnim potezima.

Modri su već nakon prvog dijela bili u vodstvu od 2:0 i izgledalo je kao da mirno plove prema skupini Lige prvaka. Mislav Oršić je na otvaranju utakmice zabio i anulirao prednost Glimta iz prvog susreta, a onda je spektakularnim škaricama Bruno Petković bacio maksimirske tribine u delirij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLES KUGLICA /

Dinamo dobio tešku skupinu! Modri igraju protiv dva bivša prvaka Europe

Image
PLES KUGLICA /

Dinamo dobio tešku skupinu! Modri igraju protiv dva bivša prvaka Europe

Kada su svi očekivali da će Modri u nastavku 'zakucati' Norvežane dogodilo se nešto posve drugačije. Momčad s krajnjeg sjevera Europe se podigla i stisnula Čačićevu ekipu da bi u 70. minuti zabila pogodak koji je stvari vratio u egal.

Sretniji i spretniji

Treba bit realan i reći kako su u posljednjih dvadeset minuta gosti bili bliži drugom pogotku nego Zagrepčani trećem no otišlo se u produžetke. U trideset minuta nastavka se zaigralo puno opreznije no obje su ekipe imale svoje šanse da bi Modri riješili pitanje pobjednika u posljednje tri minute utakmice. Prvo je za 3:1 zabio Drmić nakon brze kontre, a kada su se gosti u potpunosti otvorili pobjedu je potvrdio Bočkaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije naslovnice su punili strijelci, hvalospjevi su se pisali Petkoviću, Oršiću, Drmiću. Zasluženo. Ipak jedan je Čačićev adut, možda i najbitniji, ostao nepravedno zapostavljen. Riječ je o ovoljetnom pojačanju Bošku Šutalu.

Ne puni naslovnice, ali ga napadači sanjaju

Šutalo je tijekom cijele utakmice vrlo kvalitetno igrao loptom čak i kada bi bio pod pritiskom te je u ključnim trenucima upravo on bio taj koji je iznosio iz prve trećine. To je lijep bonus za svakog stopera no ono što je Šutala na SofaScoru učinilo drugim najbolje ocijenjenim igračem na terenu. Bolju ocjenu od Šutalove 7.7 je dobio samo Josip Drmić koji je upisao gol i asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ono što je osobito impresivno je da je stoper Modrih imao čak deset otklonjenih opasnosti. Zabilježio je i dva blokirana udarca, tri presječena dodavanja i dvije oduzete lopte. Impresivan je bio i u duelu. Dobio je šest od devet duela u kojima je sudjelovao, a nerijetko je svojim dugim loptama činio Glimtov presing besmislenim pogotovo što ih je pogodio čak 50 posto.

Boško Šutalo je neopjevani junak sinoćnje Dinamove pobjede, a Ante Čačić vjerojatno sniva mirno kada se sjeti da bi uskoro mogao imati tandem Šu-Šu (Josip i Boško Šutalo) u zadnjem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo