OVO NAJBOLJE POKAZUJE RAZMJERE HRVATSKE SRAMOTE: / BBC je izbacio brojku zbog koje ćete se zacrvenjeti od stida

Image
Foto: AFP

Utakmica Hrvatska – Engleska igra se u petak pred praznim tribinama Rujevice

11.10.2018.
12:31
AFP
VOYO logo

Igranje nogometnih utakmica pred praznim tribinama malo koga tko prati hrvatski nogomet može baš sablazniti, ogledi bez publike nisu baš svakodnevica, ali sve više to postaju. Stanje u hrvatskom nogometu možda i nije najgore u svjetskim razmjerima, međutim, poražavajuća je činjenica da, primjerice, ugledni BBC svojoj publici mora objašnjavati što je uopće utakmica bez gledatelja. Pozivajući se pritom na 'neke koji su u njima nastupili'.

Put u nepoznato

Upravo to, navodi izvor, čeka englesku reprezentaciju u petak, nazivajući put kojim će igrači Garetha Southgatea krenuti na 'doslovce praznom Stadionu Rujevica' u Ligi nacija – 'putem u nepoznato'. Potom slijedi nevjerojatan, poražavajući podatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFŠ

Dejan Lovren nakon pobjede Hrvatske protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu.

'Bez obzira na to što će se dogoditi na travnjaku, Tri lava će u Rijeci ispisati povijest – budući da je UEFA kaznila domaćina zbog svastike na travnjaku prije utakmice 2015. godine, 988. međunarodna utakmica seniorske engleske reprezentacije od 1872., bit će i njihova prva iza zatvorenih vrata.'

Dodaje izvor i da su kroz povijest europskih natjecanja samo tri engleska kluba iskusila takvo što - West Ham 1980., Aston Villa 1982. i Manchester City 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Je li to bio san?'

Legenda West Hama, igrač sa 643 nastupa za taj klub, Trevor Brooking, nastupio je u takvoj protiv B momčadi Real Madrida. Upton Park bio je prazan.

"Bila je to vrlo, vrlo nestvarna utakmica. I danas pomislim: Jesam li to sanjao ili se uistinu dogodilo? Čudno je bilo od trenutka kad smo istrčali na zagrijavanje, nije bilo uobičajene buke publike koja vas podiže prije i za vrijeme utakmice. Zapravo, bila je to jedina utakmica u mojoj karijeri u kojoj sam čuo sve što je rečeno s klupe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je i izjava Brookingova momčadskog kolege Phila Parkesa. On je u dresu West Hama odigrao 444 utakmice, a opisana je, tvrdi, bila jedina koju njegova supruga nije bila u mogućnosti gledati.

Okupljenih 262 ljudi bili su igrači, suci, administrativno osoblje i novinari...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo