'OVO JE NAJBOLJA HRVATSKA DO SADA': / Badelj otkrio recept za uspjeh na Europskom prvenstvu

Image

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj s ostatkom suigrača priprema se za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

26.5.2016.
16:22
VOYO logo

"Krenuli smo jako dobro u sezonu te smo cijelu jesen igrali možda i najljepši nogomet u Italiji. Reagirali smo dobro na početku sezone nakon promjene trenera, stvarno nas je bilo lijepo za gledati. Osobno sam se tada dobro osjećao, nakon toga mi se dogodila ozljeda koja me udaljila mjesec dana s terena, između ostalog tu je bilo i drugih igrača koji su imali sitnih ozljeda i momčad je pala u formi te smo zbog toga izgubili borbu za mjesto u Ligi prvaka. Orijentirali smo se potom na Europsku ligu koju smo uhvatili petim mjestom u domaćem prvenstvu. Sezona kao sezona je bila dobra, ali nije bila izvanredna kao što se naziralo na početku", kazao je Badelj te se osvrnuo na očekivanja u reprezentativnom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zamara se

"Ne zamaram se očekivanjima, na raspolaganju sam izborniku i reprezentaciji ovisno o sustavu i taktici koji se izaberu za svaku utakmicu. Naravno da bih volio igrati, ali ako neću, u službi momčadi sam i tako se i ponašam.Gledano po igračima koji igraju po klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Inter i drugima, može se reći da je ovo najbolja Hrvatska u veznoj liniji, no i druge pozicije u momčadi su okupirane izuzetno kvalitetnim igračima. Ipak, najviše moramo raditi na zajedništvu, da izgledamo kao prava momčad na terenu i tada ne bi trebalo biti brige i problema. U nogometu je sve moguće, ali to je po meni ono najvažnije što se treba pokazati u svakoj utakmici", prokomentirao je veznjak. Hrvatsku čekaju ogledi u skupini s Turskom, Češkom i Španjolskom.

O suparnicima na Euru

"Svaki suparnik zaslužuje poštovanje. Španjolska je nominalno najteža i najveći je protivnik, ali nama je najvažnija prva utakmica u skupini, ona protiv Turske, a zatim druga protiv Češke. To su reprezentacije protiv kojih neće biti lako i koje imaju svoje kvalitete, ali vjerujem u našu snagu i da ćemo pokazati pravo lice, pogotovo u toj prvoj utakmici", rekao je Badelj. Prije ovih utakmice slijede one prijateljske s Moldavijom i San Marinom. Prva od njih igra se u petak u Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će u Koprivnici biti dobra atmosfera, da će nas doći podržati velik broj ljudi i da će reprezentacija još mnogo puta poslije doći igrati u Koprivnicu", završio je veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo