JEDAN LJEPŠI OD DRUGOG: / Müller briljirao u Pireju, Bayern uvjerljiv protiv Olympiakosa

Image
Foto: AFP

U ostalim utakmicama Lige prvaka, u Dinamovoj skupini F, Bayern je na gostovanju u Pireju slavio 3:0, uz dva gola Thomasa Müllera i jednim Marija Götzea.

16.9.2015.
22:04
AFP
VOYO logo

Prvi Müllerov pogodak bilo je malo remek-djelo njemačkog napadača koji je sjajno, potpuno iskosa, s desne strane, pogodio vrata domaćina.

Uspjeli su Grci izdržati prvo poluvrijeme bez pogotka, ali protiv ovakve Müllerove majstorije ne može se ništa napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2:0 povistio je Mario Götze u 89. minuti. A u drugoj minuti sudačke nadoknade, Thomas Müller postigao je svoj drugi gol na utakmici. Njemački napadač je u sjajnoj formi, bio je ovo njegov 11. gol u posljednjih osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E

U skupini E, Bayer Leverkusen je s 4:1 slavio protiv bjeloruskog BATE Borisova. Poveli su ekspresno domaćini, nakon lijepe kombinacije u 3. minuti zabio je Ahmet Mehmedi. No, već deset minuta kasnije izjednačio je Nemanja Milunović, koji je bio najviši u skoku nakon izvedenog kornera s desne strane. "Apotekari" su golovima Calhanoglua u 47. i Chicharita u 59. došli do sigurne prednosti 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. minuti, Filip Mladenović je kod gostiju igrao rukom u "živom zidu", pa je sudac pokazao na bijelu točku, a Hakan Calhanoglu bio je siguran izvođač s bijele točke za 4:1.

Skupina G

Chelsea se nakon muka u Premier ligi, uspio razigrati na startu Lige prvaka. Na Stamford Bridgeu pao je Maccabi s 4:0. Mourinhova momčad mogla je povesti u 6. minuti, ali je Eden Hazard "zapucao" jedanaesterac koji je skrivio Rajković, gađavši preko gola. No, deset minuta kasnije, Willian je pogodio iz fantastičnog slobodnog udarca. Gađao je iskosa, s gotovo 30 metara. Lopta je pala ispred vratara, prevarila ga i ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. minuti sudačke nadoknade, Chelsea je udvostručio prednost. Ovaj put je jedanaesterac, koji je skrivio Tal Ben Haim, izveo Oscar, koji je bio uspješniji nego Hazard i zabio za 2:0.

U nastavku je zabio i Diego Costa, na precizan centaršut Cesca Fabregasa, u 58. minuti. Španjolac je u 78. i sam zabio, za uvjerljivih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Realov vratar Iker Casillas loše je započeo gostovanjekod kijevskog Dinama, Gusev je bio strijelac za domaćina protiv Porta u 20 minuti. Aboubakar je uzvratio tri minute kasnije, izjednačivši na 1:1. Isti je igrač doveo Porto u vodstvo u 81. minuti, nakon što je "zaplivao" domaći vratar, Vincent Aboubakar je lako zabio sa 7, 8 metara za vodstvo Porta 2:1.

No, domćini se nisu predavali, dosta spretno je nakon "odbijanca" nakon slobodnog udarca zabio u 89. minuti Bujalskij za konačnih 2:2 Kijeva i Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina H

Sjajnu utakmicu, punu preokreta, gledali smo na Mestalli. Zenit je poveo kod Valencije, odlično je nakon polukontre s lijeve strane zabio Hulk u 9. minuti. Brazilski napadač je u 45. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici, silovito je potegnuo s 20-ak metara, Valencijin vratar nije imao šanse, a Rusi su poveli 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u nastavku je Valencia izjednačila. Šišmiši su početkom nastavka uspjeli smanjiti zaostatak, Cancelo je u 55. minuti iznenadio ruskog vratara, pogodio je u njegov bliži kut, iskosa, s desne strane. U 73. minuti Andre Gomes je izjednačio na 2:2. Valencijina radost nije dugo trajala, rastužio ih je u 76. minuti Axel Witsel.

Gent je u utakmici protiv Lyona bio s igračem manje od 44. minute. Brecht Dejaegere je zaslužio izravni crveni karton zbog brutalnog starta na suparnika. Gosti su iskoristili brojčanu prednost veću u 58. minuti. Na poluvremenu je ušao Christophe Jallet i zabio glavom nakon kornera za 0:1. U 64. je Lyon mogao imati i dvostruku prednost, ali je poništen pogodak Alexandrea Lacazettea zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratio je Gent u 68. minuti, strijelac je na proigravanje sa sredine Kumsa, s desne strane preciznim udarcem bio Danijel Miličević za 1:1.

Lacazette je mogao Lyonu donijeti sva tri boda, ali je u 88. minuti vratar Genta Sels obranio udarac napadaču gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 1. kola, skupina E: Roma - Barcelona 1:1, Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4:1;

skupina F: Dinamo - Arsenal 2:1, Olympiakos - Bayern 0:3;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina G: Chelsea - Maccabi 4:0, Dinamo (K) - Porto 2:2;

skupina H: Gent - Lyon 1:1, Valencia - Zenit 2:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo