OVDJE JE SVE ŠTO TREBATE ZNATI O RASPLETU SKUPINA U EUROPSKOJ LIGI: / Dinamo je svoje napravio, ali...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz Lige prvaka u Europsku ligu sigurno sele Club Brugge, Benfica i Valencija, dok su preostala tri mjesta još prazna

30.11.2018.
15:18
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon pet kola natjecanja po skupinama Lige prvaka i Europske lige poznato je 16 klubova koji su osigurali plasman u 16-inu finala Europske lige, dok ćemo preostalih 16 doznati za dva tjedna kada je na rasporedu zadnje kolo.

Za nas je najvažnija vijest da je hrvatski prvak Dinamo osigurao prvo mjesto u skupini D i navijači 'modrih' će prvi put nakon 1970. na stadionu Maksimiru gledati jednu europsku utakmicu na proljeće. Dinamo će u ždrijebu, koji je na rasporedu 17. prosinca biti jedan od nositelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolaz u 16-inu finala kao pobjednici skupina su osigurali RB Salzburg, Zenit, Arsenal, Chelsea, Eintracht i kijevski Dynamo i oni sigurno neće biti protivnici 'modrih'. Dalje kao drugoplasirani idu Fenerbahče, Sporting i Lazio, a 'europsko proljeće' su još osigurali i Bayer Leverkusen, Zurich i Real Betis ali još uvijek nije poznato koje će mjesto osvojiti u svojim skupinama prvo ili drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Lige prvaka u Europsku ligu sigurno sele Club Brugge, Benfica i Valencija, dok su preostala tri mjesta još prazna.

Dinama za sada zna samo dva moguća protivnika, a to su Sporting i Lazio. No, ispred nas je još jedno kolo nakon kojeg će križaljka biti popunjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A

Plasman u 16-inu finala osigurali su Bayer Leverkusen i Zurich, a u posljednjih 90 minuta razriješit će i posljednja dvojba - tko će biti pobjednik skupine. Bayer ima bod više, a u zadnjem kolu gostuje kod AEK iz Larnake, dok će Zurich gostovati kod Ludogoreca. U slučaju istog broja bodova u prednosti je Bayer zbog bolje međusobnog skora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B

U skupini B prošlogodišnji polufinalist RB Salzburg je siguran pobjednik skupine, a za drugo mjesto borit će se Celtic i RB Leipzig. Škoti imaju tri boda više i u zadnjem kolu im trema bod na Celtic Parku protiv Salzburga. RB Leipzig će loviti pobjedu protiv Rosenborga i nadati se austrijskom slavlju. U slučaju istog broja bodova njemački sastav je u prednosti.

SKUPINA C

U ovoj skupini 'jedinicu' je osigurao Zenit, a za još jednu vizu za 'europsko proljeće' borit će se praška Slavia (7), Kopenhagen (5) i Bordeaux (4). Slaviji je u zadnjem kolu dovoljan bod kod kuće protiv Zenita, dok će Kopengahen i Bordeaux u međusobnom okršaju na Parken stadionu juriti pobjedu i nadati se ruskoj pobjedi u Pragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D

U ovoj skupini sve je jasno. Dinamo je osigurao prvo mjesto i navijači 'modrih' će prvi put nakon 1970. na stadionu Maksimiru gledati jednu europsku utakmicu na proljeće. Fenerbahče je osigurao drugo mjesto, dok za Spartak iz Trnave i Anderlecht ovogodišnja europska priča završava 13. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA E

U skupini E također je sve jasno. Arsenal je osigurao prvo mjesto, a kao drugoplasirani ide dalje lisabonski Sporting.

SKUPINA F

U skupini F Real Betis je osigurao prolaz, ali ne i 'jedinicu'. Za to će im trebati pobjeda u zadnjem kolu na gostovanju kod Dudelangea. U drugom susretu u vrućem Pireju će Olympiakos i Milan igrati za prolaz. Grcima igra samo pobjeda s dva gola razlike jer su na San Siru izgubili sa 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G

Skupina G je jedna od tek dvije skupine u kojoj uoči zadnjeg kola sve četiri momčadi mogu dalje. Villarreal i Rapid vode na ljestvici sa po sedam bodova, Rangers ima šest, a moskovski Spartak pet. U zadnjem kolu Rapid i Rangers će u Beču igrati za jednu od vita, a u drugom susretu sastaju se Villarreal i Spartak. 'Žutoj podmornici' je dovoljan i bod, dok Rusima igra samo pobjeda.

SKUPINA H

Još jedna od skupina u kojoj je sve riješeno. Prvo mjesto uvjerljivo s maksimalnih 15 bodova drži Eintracht iz Frankfurta, dok je drugi Lazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA I

Skupina I je druga u kojoj sva četiri sastava još mogu dalje. U najboljoj poziciji je Genk koji je prvi s osam bodova i u zadnjem kolu mu kod kuće treba bod protiv Sarpsborga koji ima pet bodova. Norvežanima igra samo pobjeda. U drugom susretu Bešiktaš će na svom travnjaku dočekati Malmo. Turcima je dovoljan i bod, dok Šveđanima igra samo pobjeda. U slučaju da u zadnjem kolu Sarpsborg, koji je u kvalifikacijama izbacio Rijeku, pobijedi Genk, a dvoboj u Turskoj završi bez pobjednika zatvorio bi se krug tri momčadi sa po osam bodova (Genk, Bešiktaš, Sarpsborg). U tom slučaju ispali bi Belgijanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA J

U skupini J bi se moglo dogoditi da momčad koja osvoji 12 bodova ispadne. Uoči zadnjeg kola vodi Krasnodar sa 12 bodova, dok Sevilla i Standard imaju po devet bodova. U slučaju da Sevilla u zadnjem kolu pobijedi Ruse imat će također 12 bodova, a isti broj bodova dohvatit će i Standard s pobjedom u Turskoj protiv Akhisarspora koji je na začelju s pet poraza. U slučaju da Krasnodar, Sevilla i Standard dohvate po 12 bodova radila bi se tablica njihovih međusobnih susreta, a i tada bi bili poravnati sa po šest bodova. Idući kriterij je gol razlika u međusobnim susretima, a u najgoroj poziciji je Standard koji ima -3 razliku pogodaka, Sevilla +2, a Krasnodar +1.

SKUPINA K

U skupini K kijevski Dynamo je sigurno prvi, a za drugo mjesto u izravnom sudaru borit će se Rennes i Astana. Francuzi imaju dva boda manje od Astane i dalje ih vodi jedino pobjeda na domaćem terenu protiv kazahstanskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA L

Londonski Chelsea je jedino uz RB Salzburg i Eintracht koji ima svih pet pobjeda i odavno je osigurao prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugu poziciju bore se preostala tri kluba. BATE Borisov i MOL Vidi imaju po šest bodova, a PAOK tri boda. U zadnjem kolu PAOK mora kod kuće pobijediti BATE Borisov i nadati se da će Chelsea upisati i šestu pobjedu u Mađarskoj. Tada bi PAOK, BATE i Vidi imali po šest bodova, te identičan skor u međusobnim susretima. Odlučivala bi razlika pogodak u međusobnim susretima. PAOK je sada na 4-4, BATE na 5-4, a Vidi na 3-4. Mađari su u najgoroj poziciji. Njih vodio dalje samo bod protiv Chelsea ili uvjerljiva pobjeda PAOK-a protiv BATE s najmanje tri gola razlike.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo