Sportaši na drogama: 'Od toga skačeš do plafona!'

Matias Almeyda, trener River Platea, napisao je svoju autobiografiju punu inkriminirajućih priča iz talijanskog nogometa.

29.9.2012.
9:09
VOYO logo

"Dok sam bio u Parmi, posvađao sam se s gazdom Stefanom Tanzijem i nekoliko dana poslije probudio sam se i vidio da mi nema automobila u garaži. Isti problem imao je i Savo Milošević koji je također imao konflikt s klubom i mafijom, koja ga je tjerala na smanjivanje ugovora. Sjećam se i da sam jedan dan došao doma i vidio suprugu kako plače. Na kućnu adresu stigle su mi poruke od mafije, a moja žena je zbog tog šoka morala na prijevremeni porođaj", napisao je Almeyda.

Otkrio je da je u tom razdoblju bilo i namještanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2001., igrajući također za Parmu, čuo sam da je Roma tražila da im pustimo. Svi su suigrači odbili, ali na terenu se neki nisu tako ponašali. Zato sam tražio zamjenu. Naravno, izgubili smo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je priznao da su igrači dobivali doping.

"Davali su nam neke vitamine, ali kada sam izašao na teren, mogao sam skakati do plafona. Nismo postavljali nikakva pitanja, ali je sljedećih godina dosta igrača umrlo zbog problema sa srcem ili je imalo probleme s ozljedama. Mislim da je to zbog tvari koju su nam davali", zaključio je Almeyda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo