Ovaj potez mu nikad neće oprostiti: Upoznajte nogometnog Judu

Gradove Sunderland i Newcastle dijeli samo nekoliko kilometara ceste, ali u nogometnom smislu rivalstvo, pa čak i mržnja koja je gotovo urođena na sjeveru Engleske.

10.6.2014.
10:22
VOYO logo

Dva grada su kroz povijest bili rivali, sukobljavali su se i u ratovima prije pet stoljeća, a vatru na sjeveru je potpalio Jack Colback. Tko? Veznjak Sunderlanda koji je pričekao da mu istekne ugovor na kraju sezone i brže bolje potpisao za najvećeg rivala.

Posljednji transfer iz Sunderlanda u Newcastle dogodio se već davne 1992. godine, a Colback je novi Juda za kojeg su na društvenim mrežama navijači Sunderlanda poručili da više ne postoji i da je za njih on - mrtav čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šanse da ga netko izbode nožem narasle su oko 500.000 puta", poručio je jedan od navijača na Twitteru, a stigle su i one potpuno degutantne poruke:

"Nadam se da će ti cijela obitelj poginuti u užasnoj prometnoj nesreći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada igrač napusti klub, uglavnom se rastanu u dobrim odnosima ili barem tako kroz klupsku PR službu žele pokazati, ali u Sunderlandu nisu ostali fini.

"Jack je igrač kojeg smo odgajali od njegove osme godine. Bio je član naše nogometne škole i dali smo mu šansu da postane profesionalac. Ekstremno smo razočarani zbog događaja koji su doveli do njegovog odlaska. Nije stvar u novcu, klub je prihvatio njegove želje da ne pregovaramo o produženju ugovora sve dok ne osiguramo ostanak u Premiershipu. Kada smo to i ostvarili, nismo bili u prilici pregovarati jer je on odbijao komunikaciju. Odlazak igrača kojeg smo podržavali sve ove godine, bez šanse da vratimo uložena sredstva ostavlja gorak okus."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Colback je, naravno, ekspresno postao miljenik navijača Newcastlea, a još je dodao ulje na vatru izjavio kako je došao u klub za kojeg je - navijao od malih nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo