OVAJ PODATAK GOVORI KOLIKO JE HRVATSKA MOĆNA: / Sada je sigurno da nitko od onih koji su izvučeni s Vatrenima danas ne slavi

Image
Foto: Pixell

Vatreni imaju sjajan omjer protiv protinika koji ih očekuju u kvalifikacijama, još nikad nisu protiv njih izgubili službenu utakmicu

2.12.2018.
14:16
Pixell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija samo je dvaput poražena od reprezentacija protiv kojih će igrati u kvalifikacijama za Euro 2020., a oba poraza doživjela je od Slovačke u prijateljskim dvobojima 1994. (1-4) i 1998. godine (1-2).

Protiv suparnika u nadolazećim kvalifikacijama "vatreni" su odigrali ukupno 19 utakmica, u kojima su ostvarili devet pobjeda, osam puta igrali neodlučeno, a dvaput gubili, oba puta od Slovaka u prijateljskim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI SAZNALI PROTIVNIKE U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: /

Njemačka je izbjegnuta, a igrat će se i u susjedstvu

Image
VATRENI SAZNALI PROTIVNIKE U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: /

Njemačka je izbjegnuta, a igrat će se i u susjedstvu

Hrvatska će prvi put protiv Slovačke igrati službene kvalifikacijske utakmice, dok su protiv ostale tri reprezentacije već imali takvo iskustvo. Azerbajdžan je bio suparnik našim nogometašima u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016., protiv Mađara su se borili za mjesto na Svjetskom prvenstvu 2006., a Wales im je bio jedan od protivnika u kvalifikacijama za SP 2014. godine. U tih šest kvalifikacijskih dvoboja Hrvatska je ostvarila četiri pobjede i dvaput remizirala uz gol razliku 13-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besprijekorni Vatreni

Hrvatski nogometaši su samo jednom propustili završni turnir Europskog prvenstva, onog kojem su 2000. godine domaćini bili Nizozemska i Belgija, kad su tada brončani sa SP-a u Francuskoj osvojili 3. mjesto u kvalifikacijskoj skupini sa reprezentacijom tadašnje SR Jugoslavije, Republike Irske, Makedonije i Malte.

Nogometaši Walesa samo su jednom sudjelovali na završnom turniru Eura, ali su igrajući u Francuskoj 2016. ostavili dubok trag, jer su se tamo probili do polufinala u kojem su poraženi s 2-0 od aktualnih europskih prvaka Prtugalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom su natjecanju i Slovaci imali premijeru među najboljim europskim reprezentacijama, a u Francuskoj su se probili do osmine finala, gdje ih je sa 3-0 pobijedila Njemačka. Osim nastupa na posljednjem Euru, Slovaci su igrali i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, gdje nije bilo naše reprezentacije. I tamo su igrali u osmini finala, a ispali su od Nizozemske (1-2).

Mađari su u Francuskoj prekinuli 30-godišnji post bez sudjelovanja na velikim natjecanjima. Probili su se do osmine finala, gdje su i zaustavljeni od Belgije (0-4). Azerbajdžan je jedina reprezentacija koja nikada nije sudjelovala na završnom tuniru europskog ili svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo