OVA SRAMOTA UPRAVO OBILAZI SVIJET: / Uz pomoć vlastitog vratara postigao do sad neviđeni autogol

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Mladi stoper Chelsea Fikayo Tomori postigao je autogol u susretu 2. kola SP-a za nogometaše do 20. godina koje se održava u Južnoj Koreji.

23.5.2017.
17:07
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Engleska U-20 reprezentacija ušla je kao favorit u utakmicu protiv Gvineje. Međutim, mladi Englezi uspijeli su izvući tek remi (1-1). To mogu zahvaliti stoperu Tomori i vrataru Deanu Hendersonu koji su napravili takvu veliku pogrešku, da je Tomorin autogol kandidat za najdulji autogol svih vremena, odnosno, autogol koji je postignut s najveće udaljenosti ikad, javlja ugledni britanski Independent.

Nespretno vratio loptu vrataru Hendersonu

U 59. minuti prilikom rezultata 1-0 za Englesku, Tomori je dobio jednu loptu u obrani. Napadač Gvineje napravio je pritisak na njega, a on je ne gledajući, nekih 45 metara od gola, htio vratiti loptu golmanu Hendersonu koji je u tom trenutku izašao daleko ispred vlastitih vrata, nekih 18 metara od gol linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Tomori, očito, nije pratio kretanje golmana, tj nije znao da je ovaj izašao daleko ispred vrata, uputio je jaku loptu koju Henderson nije uspio zaustaviti i ona je završila u mreži.

Izbornik Paul Sampson primio se za glavu

"Obrambeni igrač Engleske U-20 nacionalne momčadi Fikayo Tomori i vratar Dean Henderson doživjeli su pravu noćnu moru i postali kandidati za najdulji postignuti autogol svih vremena. Izbornik Engleske Paul Sampson primio se za glavu gledajući kako Tomori s 45 metara zabija autogol, a kako golmanu Manchester United lopta prolazi kroz ruke i noge", piše Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je u ovom utakmici povela odmah nakon početka drugog dijela preko Bournemouthevog Lewisa Cooka, ali katastrofa za mladi Gordi Albion dogodila se samo šest minuta nakon, točnije u 59. minuti, nakon komedije Tomorija i Hendersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordi Albion drugi u skupini A

Engleska je tako u skupini A kiksala protiv Gvineje, ali u taboru Engleza panike nema. Sampsonovi izabranici su u nedjelju ostvarili uvjerljivu i važnu 3-0 pobjedu protiv Argentine i ovim remijem su pali na drugo mjesto u skupini s 4 osvojena boda u prve dvije utakmice na turniru.

U petak Engleska igra svoj posljednji susret u skupini protiv domaćina Južne Koreje u Suwonu i u tom dvoboju će tražiti tri boda za prvo mjesto grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo