VEŽITE SE, POLIJEĆEMO: / Počinje nogometno ludilo za koje živi čitava Engleska! Bilić s West Hamom lovi najveći uspjeh sezone

Image
Foto: AFP

Danas je na redu 18. kolo Premier lige, tradicionalni Boxing Day.

26.12.2016.
11:51
AFP
VOYO logo

Nogometni dan za Štefanje izaziva pravu ludnicu u Engleskoj. "Boxing Day" jedan je od najuzbudljivijih trenutaka sezone na Otoku. U ovogodišnjem "Boxing Dayu" svjetla reflektora bit će usmjerena prema vodećoj momčadi prvenstva Chelseau, koja igra susret protiv Bournemoutha i koja je u lovu na dvanaestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Bit će ovo za sjajnog menadžera Chelsea Antonija Contea prvi nogometni blagdan u Engleskoj, od kad je proteklog ljeta preuzeo "Blues" i oživio momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrati u ovom božićnom ambijentu fantastičan je'

"Čuo sam za ovu situaciju u Engleskoj, čuo sam da se dosta trenera žali što u Premier ligi nema zimske pauze", kazao je Conte uoči Boxing Daya, prenosi službena stranica kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je dati odgovor na takvo razmišljanje. Ali igrati u ovom božićnom ambijentu fantastičan je", dodao je Conte kazavši kako su mu u posjet u London došli njegova supruga i kćer koji su, zajedno s njim, njegovim roditeljima i braćom, proslavili Božić.

'Ovo je čudesno iskustvo za mene'

"Ovo je prvi put da vodim momčad tijekom praznika i mogu reći da je to čudesno iskustvo za mene. Jako mi se sviđa. No, s druge strane čeka nas novi težak zadatak jer svi žele prekinuti naš niz i srušiti nas. Ipak, sve je u našim rukama i idemo po novu pobjedu pred našim navijačima", najavljuje trener Chelseaja Antonio Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal lovi prekid negativnog niza

Arsenal na svom Eimratesu dočekuje Bournemouth. U toj utakmici, topnici će loviti prekid niza od dva poraza. Atmosfera u momčadi Arsenala u lošem je stanuju. Igrači su izgubili samopouzdanje, Arsene Wenger je najavio da će s njima obaviti razgovor uoči susreta kako bi ih mentalno spremio za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Leicester dočekuje Everton

Aktualni prvak Leicester dočekuje Everton i želi izbjeći borbu za ostanak u ligi, a obje momčadi slavile su tek jednom u posljednjih sedam utakmica. Leicester je petnaesti na ljestvici, dok je Everton devetoplasirani. Obje momčadi su po formi tu negdje i bit će to zanimljiva utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić u lovi treću uzastopnu pobjedu

Manchester United Josea Mourinha ugostit će Sunderland te tako pokušati uloviti osmu pobjedu u posljednjih 12 susreta, dok će West Ham pokušati ostvariti najbolji učinak sezone, treću uzastopnu pobjedu. U prve dvije su slavili minimalnim rezultatom 1-0. Protivnik na će im biti momčad Swansea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za pobjede u nizu potrebna je i sreća'

"Svaki trener se, prije ili kasnije, nađe pod pritiskom. Tako je bilo i meni, a u istoj situaciji su i Conte u Chelseau i Bradley u Swanseu", kazao je Bilić javlja britanski Telegraph i nastavio:

"Uspjeli smo se dići, iako to nije još uvijek ono što želimo. Vjerujem u svoju momčad i želimo se dići još više. Naravno, za pobjede u nizu potrebna je i sreća. Nadam se da možemo slaviti, unatoč tome što je Swansea u teškoj poziciji, što će nam dodatno otežati posao. Puno toga je rečeno o našoj utakmici protiv Hulla. Nadam se kako ću nas u srazu protiv Swansea vidjeti fluidnijim u napadu. Morat ćemo preuzimati više odgovornosti u igri", smatra Bilić čije riječi prenosi službena stranica kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City na Hull

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola također se oglasio uoči sraza s Hullom.

"Bit će teško gostovanje kod Hulla. Ako sam nešto naučio u Premier ligi, onda je to da je jako mala razlika između prvih i drugih 10 momčadi u prvenstvu. Hull nije pobijedio City kod kuće od 2010. godine i bit će silno motivirani da to učine. Mi moramo kontrolirati utakmicu i našom igrom tražiti pobjedu", bio je jasan Pep Guardiola na presici uoči utakmice, izvještava službena stranica kluba sa svojim videom s presice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Agüero i Guardiola

Debi Allardycea na klupi Crystal Palacea

Bivši izbornik Engleske Sam Allardyce imat će prvu utakmicu na klupi Crystal Palacea, momčadi koja je primila čak 32 gola u 17 odigranih kola. Protivnik Crystal Palaceu bit će ekipa Watforda u gostima. Allardyce će u ovoj utakmici pozornost usmjeriti na obranu, odnosno, pokušat će probuditi obranu momčadi koja je loša.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo