OTKRIVENA TAJNA: / Real u strahu od Barcelone napravio drastičan korak

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Zviždačka stranica Football Leaks nastavlja otkrivati nepravilnosti i neobične dogovore pri transferima najboljih svjetskih nogometaša.

19.2.2016.
15:41
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

U petak je na red došao Angel di Maria i njegov transfer iz Real Madrida u Manchester United u ljeto 2014. godine. Madriđani su se svega nekoliko mjeseci nakon osvajanja Lige prvaka odlučili riješiti svoga ponajboljeg igrača, doduše ne za mali iznos.

Posebna pravila za Barcelonu

Poslije dugotrajnih pregovora pristali su ga prodati Manchester Unitedu za čak 75 milijuna eura. No, Realov predsjednik Florentino Perez je u ugovor uspio ugurati i jednu vrlo zanimljivu klauzulu. U slučaju, naime, da je United odlučio prodati Di Mariju nekom španjolskom klubu, morao bi platiti velike penale Realu. Sasvim je jasno da je na taj način Perez pokušao spriječiti Di Marijin mogući prelazak u Barcelonu, realno jedini španjolski klub, osim Reala, koji bi ga mogao kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ugovoru je tako stajalo da će Manchester United platiti Realu čak 50 milijuna eura ako 2015. proda Di Mariju u Španjolsku. U 2016. bi penali pali na 40 milijuna, a u 2017. na 30 milijuna eura. Nakon toga bi United mogao slobodno prodati Argentinca bilo kome osim - Barceloni! Za Katalonce su vrijedila druga pravila i da je Di Marija završio na Camp Nouu čak i nakon 2017. godine, Realu bi opet pripalo 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od ovoga se, dakako, neće ostvariti budući da je Di Marijina sreća u Manchester Unitedu jako kratko trajala. Poslije samo godinu dana engleski je klub prodao argentinskog reprezentativca, ali na svoju sreću, francuskom prvaku PSG-u, tako da nije morao plaćati nikakvu 'kaznu' Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo