Otkrivena 'cmoljava' prošlost Cristiana Ronalda!

30.3.2012.
13:52
VOYO logo

Ronaldo je prvi 'ozbiljan' susret s nogometom imao u dobi od šest godina. Njegov rođak Nuno je igrao za Andorinhu te ga je pozvao da s ocem da dođe u klub nakon čega se mali Cristiano odlučio isprobati u konkurenciji s vršnjacima.

Ronaldovi roditelji su oduvijek voljeli nogomet. Majka Dolores je navijačica Sportinga, a otac Dinis i stariji sin Hugo navijaju za gradskog rivala Benficu te su bili oduševljeni činjenicom da je Cristiano počeo trenirati u Andorinhi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih dana se i danas sjeća Francisco Afonso, učitelj osnovne škole koji je 25 godina trenirao djecu.

"On je živio za nogomet. Bio je brz, tehnički besprijekoran i jednako je bio dobar s lijevom i desnom nogom. Bio je mršav, ali viši od vršnjaka, a njegov prirodni talent je bio vidljiv izdaleka. Uvijek je do kraja trčao za loptom i htio biti igrač koji će riješiti utakmicu. Davao je sve od sebe na bilo kojoj poziciji na terenu, a užasavalo ga je kad je morao propustiti utakmicu", prepričao je u knjizi Afonso, a predsjednik kluba Rui Santos dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se utakmice protiv Camache, jedne od najjačih momčadi na otoku. Na poluvremenu smo gubili 2:0, a Ronaldo je bio utučen. Plakao je i jecao kao kad djetetu otmete najdražu igračku. U nastavku utakmice je zabio dva gola i odveo našu momčad do pobjede 3:2. Taj nikada nije volio gubiti. Uvijek je želio pobijediti, a kada bi izgubio plakao bi", tvrdi Santos, a njegove riječi je potvrdila i majka Dolores.

"Zato je dobio nadimak Plačljivko. Plakao bi i jako bi se ljutio ako mu suigrač ne bi dodao loptu, ako bi promašio gol ili ako momčad nije igrala onako kako je on zamislio", tvrdi Cristianova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi nadimak mu je bio Pčelica jer je tako izgledao na terenu. Na Ronaldovu žalost Andorinha je bila jedna od naslabijih momčadi u ligi pa kada bi igrali protiv Maritma, Camara de Lobosa ili Machice Cristiano nije želio nastupiti jer je znao da će biti poraženi.

Tada bi se oko njega jako angažirao otac te ga nagovarao da ipak zaigra i to rečenicom koju je Ronaldo zapamtio za cijeli život - samo se slabići predaju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Nogometne legende

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo