Najnovije izvješće / Otkriven uzrok avionske nesreće? Emiliano Sala otrovao se ugljikovim monoksidom

Image
Foto: @kobinaessel39/@ma7amadelkon/@Sporf/@MirrorFootball/Twitter

Simptomi koji bi se pojavili u organizmu su malaksalost, nesvjestica i srčani udar

14.8.2019.
18:00
@kobinaessel39/@ma7amadelkon/@Sporf/@MirrorFootball/Twitter
VOYO logo

Nogometaš Emiliano Sala bio je izložen visokoj koncentraciji ugljikovog monoksida prije kobne avionske nesreće u Engleskom kanalu, otkrio je najnoviji izvještaj Istražnog odjela za zračne nesreće (AAIB), prenosi BBC.

Zrakoplov u kojem su bili nogometaš Sala (28) i pilot David Ibbotson srušio se 21. siječnja ove godine dok su putovali u Cardiff iz francuskog Nantesa. Toksikološki testovi na Salinu tijelu pokazali su da su koncentracije ugljikovog monoksida u njegovoj krvi toliko velike da su mogle uzrokovati napadaj, nesvjesticu ili srčani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik obitelji Sala, komentirajući izvješće, kazao je kako je ono samo postavilo dodatna pitanja, umjesto da dâ odgovore.

Tijelo pilota Davida Ibbotsona ni do danas nije pronađeno, pretpostavlja se da je i on bio izložen velikim količinama ugljikovog monoksida, navodi se u izvješću Istražnog odjela za zračne nesreće (AAIB).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sala je u krvi imalo razinu COHb, karboksihemoglobina koji se stvara u crvenim krvnim stanicama pri kontaktu s ugljikovim monoksidom. Razina COHb bila je 58 posto.

Simptomi koji bi se pojavili u organizmu čovjeka izloženog tolikoj koncentraciji ugljikova  monoksida bili bi malaksalost, nesvjestica i srčani udar, navodi se u izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razina COHb veća od 50 % kod inače zdrave osobe obično se smatra potencijalno fatalnom, stoji u izvješću.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo