OSVETA NA RUSKI NAČIN: / Igrač platio 80,000 eura kako bi mogao igrati protiv kluba koji ga se riješio i golom ga izbacio iz utrke za naslov

Image
Foto: Screenshot

Artem Dzjuba apsolutni je heroj dana u Rusiji

23.4.2018.
9:43
Screenshot
VOYO logo

Igrač Zenita iz St. Peterburga Artem Dzjuba glavna je priča dana u Rusiji. Ovaj 29-godišnjak nekoliko je sezona bio jedan od glavnih napadača Zenita, a onda su ga se ove zime odlučili riješiti.

Dzjuba je otišao na posudbu u Arsenal Tulu, momčad iz sredine ljestvice ruskog prvenstva, a upravo su se Arsenal i Zenit sastali u nedjelju u 27. kolu. Zenit je imao vodstvo od 3-2 i pobjedu u rukama sve do posljednih trenutaka utakmice kada se dogodio veliki obrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prilikom sklapanja ugovora o posudbi Zenit je inzistirao na klauzuli prema kojoj Arsenal mora platiti 160,000 eura ukoliko želi da Dzjuba nastupi protiv svog kluba. Naravno, riječ je o prevelikoj cifri za taj klub, ali Dzjuba je odlučio sam platiti polovicu iznosa samo kako bi zaigrao protiv bivšeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u 89. minuti taj mu se potez i isplatio. Dzjuba je zabio za 3-3, otkinuo dva boda klubu koji ga se nezahvalno riješio i praktički ga izbacio iz utrke za prvaka jer Zenit sada zaostaje osam bodova za vodećim Lokomotivom Vedrana Ćorluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Lokomotiva

Hrvatski reprezentativni stoper Vedran Ćorluka igrao je do 89. minute za vodeći sastav ruskog nogometnog prvenstva Lokomotiv iz Moskve koji je u susretu 27. kola na svom terenu odigrao samo 0-0 protiv Ufe.

Kako je CSKA ranije u nedjelju sa 2-1 (0-0) svladao Krasnodar, prvi Lokomotiv sada ima šest bodova više od drugog CSKA, a sedam bodova više uz utakmicu više od trećeg Spartaka. Kristijan Bistrović odigrao je čitavu utakmicu u veznoj liniji CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo