KLUPKO SE ODMOTAVA / Osvanule fotografije navijača AEK-a s noževima i mačetama, oglasila se UEFA, Čeferin stiže u Grčku

Image

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je službeno priopćenje u kojem navodi da je zatražila detaljnu istragu

11.8.2023.
16:25
VOYO logo

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici.   

Image
POČETAK SUKOBA /

Pojavila se snimka koju su Grci skrivali kao zmija noge: Ali, što to skrivaju da je video izrezan, AEK-ovci su prvi počeli?!

Image
POČETAK SUKOBA /

Pojavila se snimka koju su Grci skrivali kao zmija noge: Ali, što to skrivaju da je video izrezan, AEK-ovci su prvi počeli?!

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred zgradom u kojoj se odvija ovaj proces, praćen snažnim mjerama osiguranja, okupilo se i mnoštvo pristaša atenskog AEK-a, kluba s kojim je zagrebački Dinamo u utorak trebao u Grčkoj odigrati prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. No, taj je dvoboj odgođen, nakon što je u uličnom sukobu pristaša oba kluba, u kojem su sudjelovali i navijači Panathianikosa, jedan 29-godišnji mladić smrtno stradao.

Za ubojstvo Michalisa Katsourisa, koji će u petak biti sahranjen u Ateni, još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od trojice Grka, dvojica su dobro poznati grčkoj policiji zbog nasilničkog ponašanja i počinjenih kaznenih djela, zbog kojih je jedan od njih služio zatvorsku kaznu.

"Počinitelj ovog brutalnog ubojstva može biti Hrvat, Albanac ili Grk. Nitko nema pravo prejudicirati krivnju bilo koje osobe. Grčka je zemlja zakona", izjavio je odvjetnik Vasilis Noulezas koji brani trojicu optuženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sata u sat pojavljuju se novi detalji o brutalnom sukobu huligana u noći s ponedjeljka na utorak u kojemu je jedan pristalica AEK-a izgubio život pa su se tako sada iz te noći pojavile fotografije navijača AEK-a s noževima i mačetama, a možete ih pogledati OVDJE.

REakcija UEFA-e

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je službeno priopćenje u kojem navodi da je zatražila detaljnu istragu.

"S obzirom na užasne incidente koji su se dogodili i doveli do gubitka života, UEFA je objavila odluku o odgađanju utakmice AEK-a i Dinama. Nakon te odluke UEFA je stupila u kontakt s grčkim vlastima i zatražila detaljno izvješće o incidentima. Pregledat ćemo sve, procijeniti situaciju sa sigurnosne strane i poduzeti sve odgovarajuće dodatne mjere. Sljedeći koraci i sve potencijalne mjere bit će priopćeni u dogledno vrijeme", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Također, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin će sljedećeg tjedna doputovati u Grčku i sastat će se s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom. Poziv za sastanak upućen je i predstavnicima AEK-a, Olympiakosa, PAOK-a i Panathinaikosa.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo