OSTAVŠTINA LUISA ENRIQUEA: / Osam titula, potrošenih čak 343 milijuna eura, sjajni Rakitić i razočaranje Halilović

Image
Foto: AFP

Luis Enrique ostat će upamćen kao trener koji je u Barceloni ostvario mnoge uspjehe.

2.3.2017.
20:39
AFP
VOYO logo

Španjolski trener osvojio je osam od mogućih deset trofeja i još uvijek je u trci za naslovima u tri natjecanja. Ali isto tako, Enrique će ostati upamćen kao trener koji nije baš bio jeftin za Barcu. Upravo pod njegovom trenerskom palicom, klub je na dovođenje pojačanja potrošio velikih 343 milijuna eura, piše madridski AS.

Spomenuti sportski dnevni list ističe kako je skoro 170 milijuna eura potrošeno za potpisivanje Ter Stegena (12 milijuna), Mathieua (20), Luisa Suáreza (81.7), Rakitića (18), Vermaelena (19), Douglasa (4), Claudija Brava (12) i Alena Halilovića (2,5 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Upravo je potonji veliko razočaranje Enriquea. Balkanski Messi, kako su mediji Haliloviću tepali po dolasku iz Dinama na Camp Nou u ljeto 2014. godine, u klub je doveden kao nogometaš za budućnost "katalonskog giganta".

Međutim, Enrique je poslao Hrvata u B momčad kako bi se kalio, a nakon što se nije iskazao, iz kluba je otišao na posudbu, prvo u Sporting iz Gijona, a nakon toga prodan je u HSV (za koji je nastupio u svega šest utakmica) iz kojeg je nakon šest mjeseci pobjegao u Las Palmas čije boje sad brani igrajući na posudbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja četiri spomenuta igrača nisu više u klubu. Isto tako, Barca je na dovođenje Arde Turana (34 milijuna eura), Alexa (18), André Gomesa (35), Samuela Umtitija (25) Lucasa Dignea (16.50), Jaspersa Cillessensa (13), Denissa Suárezsa (3.25) i Alcácera (30 milijuna eura).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo