Osijek razbio Zagreb, Inter slavio u Vinkovcima

Nogometaši Osijeka uvjerljivo su u Gradskom vrtu pobijedili Zagreb sa 4:0 u 3. kolu Prve HNL. Istra je kao gost bila bolja od Lučkog, a Inter je u sudačkoj nadoknadi došao do tri boda u Vinkovcima

7.8.2011.
0:13
VOYO logo

Osijek je prekinuo muku dugu više od 100 dana. Naime, bijelo-plavi toliko dugo nisu slavili na domaćem terenu u prvenstvu. Ali zato su taj post debelo naplatili pristiglim zagrebašima.

Mrežu gostiju načeo je već u 11. minuti mladi Dino Špehar, koji je iskosa s lijeve strane s oko 20 metara pogodio za 1:0. A nakon dvije dobre šanse Miličevića, Osijeku pomaže gostujući igrač Marin Oršulić koji zabija autogol u 37. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominaciju iz prvog dijela, Osječani su prenijeli i u nastavak susreta, a rezultat u 68. minuti povisuje Ivo Smoje, dok konačan rezultat postavlja Ivan Miličević u 73.

Zabio je Osijek i peti gol, ali je on u 85. minuti poništen zbog zaleđa Ljubojevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 pobijedila je u gostima, na stadionu u Kranjčevićevoj, novaka u ligi Lučko sa 2:0. Nadanja da će doći do prve pobjede u elitnom razredu, nogometašima Lučkog razbio je već u 1. minuti Filip Jazvić koji je iskoristio odbijenu loptu i spremio je u mrežu.

Na 2:0 povisio je Denis Grbić u 32. minuti nakon kontre gostiju koji su tako u Zagrebu došli do prvih bodova u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vinkovcima je domaća Cibalia izgubila 0:1 od zaprešićkog Intera. Bili su nebeskoplavi bolja momčad u prvih 45 minuta o čemu svjedoči i podatak da je u jednom trenutku omjer udaraca iz kuta bio 10-0 za domaćina. No, u nastavku se Div iz predgrađa budi i pred kraj utakmice preuzima inicijativu.

Rezultat toga je i pogodak u sudačkoj nadoknadi kad je Arber Abilaliaj u posljednjim sekundama donio velika tri boda Interu. Lopta je slučajno došla do napadača momčadi iz Zaprešića, no to ga nije smelo da je rutinirano pošalje pored Matkovića u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo