NISU IMALI SREĆE / Osijek putuje na 'kraj svijeta': Gostovanje autom je nemoguća misija, a avionom košta cijelo bogatstvo

Image

Ne treba zaboraviti ni Rijeku koju čeka, također, dug put. Doduše, ne tako dalek kao Osijek, ali preko dvije tisuće kilometara do Stockholma ipak nije šala

15.6.2022.
17:10
VOYO logo

Nogometaši Osijeka, Rijeke i Dinama su doznali s kim će igrati na početku svog europskog puta ove sezone. Dinamo je najbolje prošao, jer ih očekuje gostovanje u Makedoniji kod Shkupija ili manje vjerojatno kod gibraltarskog kluba Red Imps.
S druge strane Rijeka je izvukla najtežeg mogućeg protivnika – švedski Djurgarden – a Osijek pak ide na najudaljenije moguće gostovanje. Slavonci su izvukli Kizilžar Petropavlovska iz Kazahstana.

Prva utakmica je na rasporedu 21. srpnja, a igrat će se u Nur – Sultanu na Astana Areni dok je uzvrat sedam dana kasnije na Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZVLAČENJE PAROVA /

Dinamo saznao prvog protivnika u lovu na Ligu prvaka: Dobar ždrijeb za Modre

Image
IZVLAČENJE PAROVA /

Dinamo saznao prvog protivnika u lovu na Ligu prvaka: Dobar ždrijeb za Modre

Prokletstvo dalekog gostovanja

Momčad Nenada Bjelice i navijače Osijeka je vjerojatno steglo oko srca kada su shvatili da ih čeka put od 4 500 kilometara u jednom smjeru. Nešto slično je prošle godine iskusio Hajduk prilikom gostovanja kod Tobola što za Splićane nije dobro završilo.
Na račun dalekog putovanja i 'no name' protivnika koji čeka Osijek se našalio i Tomislav Globan, profesor ekonomike sporta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

"Sretno Osječanima s čitanjem imena ovog kazahstanskog kluba", napisao je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Globan objavio i kartu koja prikazuje kako bi izgledao put iz Osijeka do njihovog kazahstanskog odredišta automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avionske karte nevjerojatno skupe

"Kad prođu ovi radovi na cestama u Mađarskoj i Poljskoj, dalje je lako", napisao je profesor svoj komentar u šaljivom tonu. Treba napomenuti da je ovo udaljenost do Petropavlovska, a do Nur – Sultana, gdje se igra prva utakmica, od Osijeka dijeli čak pet tisuća kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo smo si dali truda pa smo provjerili koliko bi koštale avionske karte za Nur-Sultan iz Zagreba te došli do zaključka da najjeftinija povratna karta košta 1 064 eura što bi bilo oko 8 tisuća kuna. To je najjeftinija i najlošija opcija, a ona najoptimalnija koja bi trajala desetak sati bi koštala 1 580 eura odnosno gotovo 12 tisuća kuna.

Inače, Kizilžar je četvrta momčad kazahstanskog prvenstva, a svoje domaće utakmice igra u Nur-Sultanu. U aktualnom prvenstvu Kizilžar zauzima 11. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci lakši put, teži protivnik

Ne treba zaboraviti ni Rijeku koju čeka, također, dug put. Doduše, ne tako dalek kao Osijek, ali preko dvije tisuće kilometara do Stockholma ipak nije šala.

Djurgarden bi trebao biti znatno ozbiljniji protivnik od Kizilžara. Naime, proteklu su sezonu završili na trećem mjestu sa samo dva boda iza prvaka Malmoa i drugoplasiranog AIK-a, a i u aktualnom prvenstvu drže priključak s vrhom te nakon 11 kola zauzimaju četvrtu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo