ČVRSTO NA ZEMLJI / Oršić nakon neprospavane noći priznao za RTL: 'Jedan trening bio je dovoljan za rušenje Atalante'

'Hrabar potez našeg trenera, koji je dobro prepoznao i iskoristio njihove mane'

19.9.2019.
20:02
VOYO logo

Dinamo nastavlja pisati svoju europsku povijest. Modri su rastrgali treću momčad talijanske lige prošle sezone Atalantu s 4:0 u briljantnoj i hrabroj taktičkoj režiji Nenada Bjelice, koji danas poručuje "Za nas je ta priča završena, okrećemo se Varaždinu!"

Noć za pamćenje i navijačka ekstaza kakva se čekala od Arsenala prije četiri godine. Cijelu priču otvorio je Leovac, a onda Oršić dvama pogocima postavlja rezultat na poluvremenu zbog kojeg su i Dinamovi, a osobito Atalantini navijači, trljali oči. I ne, to nije bilo dovoljno, Oršić još jednom pogađa za povijesnih 4:0. I da, sve je to bilo isplanirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo otupiti oštricu njihovu najkvalitetniju, a to je napad s ovih pet igrača u obrani, s druge strane smo htjeli u sredini vršiti pritisak na njihove vezne igrače. To smo uspjeli s Olmom i Ademijem. Moro je tu kontrolirao ispred obrane taj prostor u kojem su oni s Iličićem i Gomezom bili dosta opasni i gore u špici smo htjeli s Brunom i jednim brzim igračem, kao što je Mislav, praviti nered i to nam je i uspjelo", naglasio je trener Nenad Bjelica.

Naravno, slatko se noćas spavalo, neki malo više, neki malo manje, ali jutro je već donijelo trening. Gotovo kao da se ništa nije dogodilo. Ali, igrači i navijači će ipak još nekoliko dana uživati u pobjedi kakva se dugo ne pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako detalje s travnjaka pamti junak susreta Mislav Oršić, doznali smo u RTL Danas, gdje nam je gostovao taj fenomenalni igrač.

"Nisam puno spavao, možda sat vremena i to je to. Po glavi su mi se vrtjeli cijela večer, utakmica, golovi, potezi, ambijent...", kazao je prvi igrač Dinama koji je zabio hat-trick u Ligiprvaka i peti Hrvat kojem je to uspjelo (Dado Pršo, Ivan Klasnić, Ivica Olić, Mario Mandžukić) pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je plod momčadske igre i naša snaga. Zato, moj uspjeh zasluga je svih nas. Ali, lijepo je biti u društvu velikana koji su zabili tri gola u jednoj utakmici Lige prvaka."

Image

Bakljada BBB-a i fantastične koreografije! Pogledajte ludu atmosferu u noći kada je pala Atalanta

Image

Bakljada BBB-a i fantastične koreografije! Pogledajte ludu atmosferu u noći kada je pala Atalanta

Za takav uspjeh nije se dugo pripremalo, odnosno, priznaje nam Oršić da se samo na jednom treningu isprobavala taktika kojom se slomilo Atalantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda smo zato bili koncentriraniji no što bismo inače bili. Hrabar potez našeg trenera, koji je dobro prepoznao i iskoristio njihove mane", rekao je Oršić i naveo da je samo jednom u karijeri igrao "špicu", i to davno u zaprešićkom Interu.

No, snašao se odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo detaljne upute što raditi pa je svima bilo lakše."

Trener Bjelica ima zasluge za tako nešto, a osim fizičkog, pomogao je i na psihološkom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremio nas je na sve i dalje je bilo na nama."

Mislav je imao zanimljivnogometni put, dio karijere čak je igrao u Južnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao zamisliti tako nešto. Čudan je nogomet, ali nisu mi bili teški trenuci u Koreji, imao sam prijatelje, društvo i bilo mi je ok. Da nije bilo Dinama, možda se ne bih ni vratio u Europu."

Sad slijedi ManchesterCity...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što bih rekao, ne treba previše o tom klubu pričati, jedan je od najboljih klubova u Europi, s možda najboljim trenerom. Vidjet ćemo što će naš trener reći, kakva će biti taktika na najtežem ispitu", rekao je Oršić i izrazio nadu da će ponovno biti pozvan u reprezentaciju, ali i dodao da zato mora nastaviti igrati na visokoj razini.

Inače, golove uvijek posvećuje ženi i roditeljima, koji su uvijek kroz karijeru bili uz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo