OPTIMIZAM NARASTAO DO NEBA: / "Idemo do kraja, zašto ne?"

Image
Foto: AFP, DRAGOMIR YANKOVIC

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija opravdala je procjene da se radi o iznimno talentiranoj generaciji.

30.10.2015.
8:27
AFP, DRAGOMIR YANKOVIC
VOYO logo

Hrvatski izbornik Dario Bašić istaknuo je da su njegovi nogometaši svladali najtežeg suparnika protiv kojeg su dosad igrali.

"Vraća se uložena energija"

"Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza. U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu", izjavio je Bašić za internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku za plasman u polufinale očekuje dvoboj protiv Malija, a izbornik najavljuje ozbiljan i profesuionalan pristup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALI VATRENI PROTIV MALIJA: /

Afrički prvak stoji na putu do polufinala

Image
MALI VATRENI PROTIV MALIJA: /

Afrički prvak stoji na putu do polufinala

"Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu", zaključio je Bašić.

"Borili se poput lavova"

Strijelci protiv Njemačke bili su Nikola Moro i Davor Lovren, a jedan od najraspoloženijih na terenu je bio hrvatski golman Adrian Šemper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu protiv Malija. I u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu", najavio je Šemper za hns-cff.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno problema njemačkoj obrani stvarao je Josip Brekalo koji je poručio akko su se on i suigrači borili poput lavova.

"Presretni smo zbog pobjede, okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne?", rekao je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS/Sportski.net

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo