OPASNA IZMJENA PRAVILA KOJA BI MOGLA UGROZITI EURO: / Klubovi više ne moraju pustiti igrače u reprezentaciju

Image

UEFA donosi odluku o Euru u utorak 18. ožujka kada je zakazana sjednica

13.3.2020.
22:58
VOYO logo

Krovna svjetska nogometna organizacija, FIFA-a, izmijenila je svoje pravilo i dopustila je klubovima da zbog globalne pandemije koronavirusa odbiju pustiti igrače na utakmice reprezentacija.

Sve su lige i natjecanja otkazane, uključujući i Ligu prvaka, nogomet se igra još u svega nekoliko europskih zemalja, a pitanje je kada će se i hoće li se sezone uopće završiti u svim ligama. Dovedeno je u pitanje i održavanje Eura 2020., a ovim pravilom to je natjecanje dodatno ugroženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, već su sada neke reprezentacije odlučile da će ipak igrati prijateljske utakmice, ali sada će klubovi imati pravo opozvati svoje igrače, ili im zabraniti nastup. Posljedica toga mogla bi biti, da, recimo, Hrvatska ostane bez svih svojih ključnih igrača, ako se odluči u nekom trenutku, hipotetski govorimo, dok pandemija još traje, odigrati utakmicu.

Image

MOSCOW, RUSSIA - JULY 11, 2018: Croatia's Luka Modric (L) and Ivan Perisic in their 2018 FIFA World Cup semi-final match against England at Luzhniki Stadium; Croatia wins 2-1. Valery Sharifulin/TASS, Image: 377561679, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Euro bez zvijezda

Isto tako, odluči li UEFA, a još uvijek nije, održati Euro u trenucima kada će koronavirus još biti aktivan, klubovi će također moći zabraniti igračima odlazak. Zamislite kakav bi to bio Euro bez najvećih zvijezda i bi li se takav uopće i održao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, UEFA donosi odluku o Euru u utorak 18. ožujka kada je zakazana sjednica, a tada će se sve zapravo znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo