DOBRA KONKURENCIJA / On im je prvi izbor: Bivši igrač Barcelone 'kvari' transfer Stipe Biuka u Serie A?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

pak, najnovije informacije iz Italije sugeriraju da Sampdorija 'peca' na više strana

1.9.2022.
10:01
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Već desetak dana sportski mediji u Hrvatskoj puni su napisa o transferu Stipe Biuka iz Hajduka. U igri su prema nekim izvorima bili Villarreal, belgijski velikan Anderlecht i Sampdorija. U posljednjem danu prijelaznog roka u ligama petice fokus je ostao na talijanskom prvoligašu. Sudeći prema pisanju uglednog talijanskog novinara Gianluce Di Marzia pregovori između Hajduka i kluba iz Genove su u tijeku, a spekulira se s nekoliko modela po kojima bi poljudski dragulj mogao napustiti Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najnovije informacije iz Italije sugeriraju da Sampdorija 'peca' na više strana jer je u kombinaciji i veliki talent austrijski talent Yusuf Demir, piše talijanski Calciomercato. Njegova vrijednost je procijenjena na pet milijuna eura, a ugovor s Rapidom iz Beča ima do 2024. godine.

Ovaj 19 - godišnjak je prošao Rapidovu školu, a svoju sreću okušao je u Barceloni koja ga je posudila kao ogromnog talenta. Čini se da je bio previše optimističan i nije se baš naigrao jer je upisao samo devet nastupa te se ubrzo odlučio vratiti u Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

Image
OPASNA IMENA /

Ovo je najbolja HNL momčad ljetnog prijelaznog roka: Bi li se mogli potući za trofeje?

Stipe Biuk je također prošao školu kluba za kojeg još uvijek nastupa, no za razliku od Demira nije se okušao u inozemstvu pa je logično zbog čega Talijani ipak ciljaju na Austrijanca. Hrvatski mediji pišu da bi Sampdorija posudila Biuka za milijun eura i imala obvezan otkup njegovog ugovora. Po Transfermarktu, Biuk vrijedi 4,5 milijuna eura i ima ugovor do ljeta 2026. godine, ako bi prešao u klub iz Genou, Bijeli bi nakon otkupa zaradili još između četiri i pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo