UOZBILJILI SU SE /

Olmo napokon u službenim pregovorima s velikanom, a Dinamo pozorno prati situaciju

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Barcelona nudi Olmu ugovor na šest godina te je spremna Leipzigu platiti blizu 60 milijuna eura, što uključuje fiksne i varijabilne od

20.7.2024.
10:07
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Dani Olmo, 26-godišnji veznjak Leipziga i španjolske reprezentacije, postao je jedno od glavnih imena ljetnog prijelaznog roka nakon odličnog nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Kao što to već biva nekoliko godina unazad, Barcelona je izrazila veliki interes za njegovim uslugama, a prema pisanju katalonskog Mundo Deportiva, Olmovi agenti su ovaj put već primili službenu ponudu od katalonskog kluba.

Image
SPREMA SE TRANSFER? /

Hrvatski vratar na meti kluba iz Lige Petice: Odlazi u Italiju?

Image
SPREMA SE TRANSFER? /

Hrvatski vratar na meti kluba iz Lige Petice: Odlazi u Italiju?

Barcelona nudi Olmu ugovor na šest godina te je spremna Leipzigu platiti blizu 60 milijuna eura, što uključuje fiksne i varijabilne odštete. Ta ponuda odgovara Olmovoj izlaznoj klauzuli koja istječe danas. Iako se spekuliralo da će Leipzig nakon isteka klauzule povećati potraživanja na 80 milijuna eura, Mundo Deportivo izvještava da su Olmo i njegovi zastupnici uspjeli dogovoriti s njemačkim klubom da trenutni iznos ostane još nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je među prvim klubovima koji su poduzeli konkretne korake u dovođenju Olma. Katalonci su poznati po sličnim potezima, kao što su već napravili s Lewandowskim i Gündoganom, nudeći niže iznose za prve dvije sezone kako bi se uskladili s financijskim fair-playom La Liga, a potom povećavajući plaću od treće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje za Olma pokazali su i Manchester City, Bayern, Liverpool, Manchester United i Atletico Madrid, ali Barcelona je prva poslala službenu ponudu.

Olmo je prethodno izjavio da će odabrati klub koji mu pokaže najveću želju za njegovim dolaskom, što Barcelona očito čini brzom reakcijom. Njegova posebna povezanost s Barcelonom dodatno pojačava interes katalonskog kluba. Olmo je proveo sedam godina u Barceloninoj akademiji prije nego što je prešao u zagrebački Dinamo sa 16 godina.

Dinamo s velikom pažnjom prati rasplet Olmovog transfera jer ima pravo na 20 posto iznosa koji prelazi 29 milijuna eura. Ako Olmo bude prodan za 60 milijuna eura, zagrebački klub će dobiti dodatnih 6,2 milijuna eura, što predstavlja značajan financijski prihod za Plave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo