Pod povećalom / 'Oko sokolovo' Mario Strahonja: 'Lauritsen je trebao biti isključen, Hajdukov penal je dobra odluka suca'

Image
Foto: pixell.hr

Dotaknuo se Strahonja i situacije iz Osijeka gdje je tijekom duge akcije Slavonaca koja je prethodila pobjedonosnom pogotku Mancea

21.2.2022.
22:41
pixell.hr
VOYO logo

Hrvatska nogometna liga ušla je u zadnju trećinu, a na vrhu u samo četiri boda stisnute su čak četiri ekipe. U takvoj situaciji logično je da su i sudačke odluke pod povećalom javnosti. Proteklog vikenda nije bilo derbija na rasporedu no nije nedostajalo uzbuđenja.

Osijek je u dramatičnoj završnici pobijedio Istru 3:2, Hajduk rutinski protutnjao Kranjčevićevoj pobijedivši posljednjeplasiranu momčad lige Hrvatski dragovoljac. Najveće iznenađenje kola je priredila Lokomotiva odigravši 0:0 protiv Dinama na Maksimiru. Rijeka je s lakoćom porazila Šibenik na Rujevici, a Slaven Belupo je pobijedio Goricu u gostima s 0:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedanaesterac za Hajduk je opravdan'

Najviše pozornosti je izazvalo suđenje na dvoboju Dragovoljca i Hajduka gdje su Splićani došli do vodstva iz dva jedanaesterca, a u fokusu javnosti je bio drugi kazneni udarac za koji je dio medija sugerirao da je dvojben.

Svoje viđenje ove situacije dao je Mario Strahonja u HTV-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ova situacija na prvu izgleda dvojbena, ali riječ je o dobroj odluci suca. Često se događa da se u ovakvim situacijama napadač sam saplete o nogu obrambenog igrača no to ovdje nije slučaj, jer se na snimci vidi kako Braut sapleće igrača Hajduka', konstatiralo je Oko sokolovo pohvalivši suca utakmice Daria Bela.

Sporna situacija u Maksimiru

Strahonja ipak nije bio u potpunosti zadovoljan suđenjem na utakmici Dinama i Lokomotive. Stoper Modrih Rasmus Lauritsen zaradio je žuti karton već u 2. minuti susreta, a Strahonja smatra da je Danac trebao biti isključen, jer je nešto kasnije tijekom prvog dijela napravio još jedan ozbiljan prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lauritsen je trebao dobiti drugi žuti karton u ovoj situaciji. Riječ je o obećavajućoj situaciji za postizanje pogotka, a ovaj njegov start je neoprezan. Rekao bih namjerno neoprezan te je zaslužio žuti karton. To bi mu bio drugi, odnosno isključujući", ustvrdio je Mario Strahonja.

'Strukan je dobro vodio utakmicu'

Dotaknuo se Strahonja i situacije iz Osijeka gdje je tijekom duge akcije Slavonaca koja je prethodila pobjedonosnom pogotku Mancea, jedan igrač bio u minimalnom zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovdje je bitno odvagnuti je li riječ o jednoj akciji ili dvije. Ja mislim da je riječ o jednoj akciji odnosno zaleđu no to je jako teško sucu procijeniti. U ovom slučaju ne bih krivio suca Duju Strukana koji je vrlo dobro vodio ovaj susret', konstatirao je Strahonja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo