Znate li koliko vam stoljeća treba da zaradite Ronaldovu plaću?

Nogometaši su među najplaćenijim sportašima na svijetu. Primjerice, Cristiano Ronaldo u Realu tjedno zaradi 350.000 eura. Koliko vama treba da zaradite njegovu plaću?

5.2.2015.
10:24
VOYO logo

Taj podatak možete lako saznati, kolege s BBC-a su se potrudile i napravile zanimljivu aplikaciju. Možete se usporediti s brojnim zvijezdama, od Ronalda do Messija i Neymara, preko Rooneya, Robbena, pa do Josea Mourinha i Pepa Guardiole. Trebat će vam samo minuta na ovom linku.

Cristiano Ronaldo bez bonusa zaradi 18.2 milijuna eura godišnje. Samo od Reala, samo čista plaća. Hrvat u godini prosječno zaradi 95.300 kuna. Bruto, naravno. I to onaj sretnik koji ima plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste zaradili Ronaldovih 18.2 milijuna eura, potrebno vam je 1045 godina. Da ste se rodili u doba Kralja Tomislava - taman bi ga dostigli. On prosječnu hrvatsku mjesečnu plaću zaradi dok je ujutro u kupaonici. Treba mu samo 40 minuta.

Kad bi poželio, Ronaldo bi od svoje plaće mogao kupiti cijelom Splitu svoj orginalni dres i još bi mu ostalo love. Dres u Realovom fan shopu košta 92 eura i 18 milijuna eura dovoljno je da kupi 197.000 dresova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldovu lovu sanjaju i milijuni nogometaša. Primjerice, najplaćenija nogometašica Amerikanka Alex Morgan godišnje zaradi 282.000 dolara, što je 83 puta manje od Portugalca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Realovoj sedmici danas je rođendan, napunio je okruglih 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo