REAL BUDUĆNOSTI / Odlazi li Luka u prošlost? AS otkrio kako će izgledati novi Galácticosi: 'Ovo je novi poredak u Realu, u tajnosti su ovo planirali'

Image
Foto: Profimedia

Uzevši u obzir godine stožernih igrača poput Luke Modrića (36), Karima Benzeme (34), Tonija Kroosa (32), Danija Carvajala (30) i Casemira (30), te odlaske Garetha Balea, Marcela i Isca, pa i često ozlijeđenog Edena Hazarda, AS se pozabavio budućnošću Reala

12.6.2022.
17:57
Profimedia
VOYO logo

Budućnost Reala iz Madrida već je tu. Real je potvrdio dolazak Aureliena Tchouamenija, 100 milijuna eura vrijednog francuskog veznjaka koji je stigao iz Monaca. Otprije je poznato da je prvak Europe doveo Antonija Rudigera kao slobodnog igrača nakon isteka ugovora s Chelseajem. 

Čvrsti temelji novog Reala

Postoji čvrst temelj novog Reala sa samo dva upitnika: Courtois (30 godina), Militao (24), Rüdiger (29), Alaba (29), Tchouaméni (22), Valverde (23), Camavinga (19), Rodrygo (21) i Vinicius (21) igrači su koji će u budućnosti biti standardni dio prvih 11, odnosno neki od njih, neki već i jesu... Sljedeći koraci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: AS

Real Madrid budućnosti prema AS-u

"Pronaći prirodnu zamjenu za Carvajala i Benzemu (mjesto koje bi Mbappé zauzeo da nije bilo neočekivanog zaokreta da nastavi u PSG-u). Time će obnova Reala, glavnina tog velikog plana, biti dovršena. Navedeni mladi igrači spremni su biti već sad, u narednoj sezoni prvih 11 Reala", navode Španjolci.

Stožerni igrači u godinama

Uzevši u obzir godine stožernih igrača poput Luke Modrića (36), Karima Benzeme (34), Tonija Kroosa (32), Danija Carvajala (30) i Casemira (30) te odlaske Garetha Balea, Marcela i Isca, pa i često ozlijeđenog Edena Hazarda, španjolski As pozabavio se budućnošću europskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitne dvije pozicije

Upitne su, stoga, dvije pozicije. Saga oko dolaska Kyliana Mbappea iz PSG-a zaključena je na nepovoljan način za Real i njegova predsjednika Florentina Pereza. Francuz je ostao u pariškom klubu, dok je druga meta Erling Haland iz Borussije Dortmund otišao u Manchester City.

Benzema možda jest odigrao fantastičnu sezonu vrijednu Zlatne lopte i tako nadomjestio Cristiana Ronalda kao najveću klupsku zvijezdu, no njegove godine ukazuju da je potrebno pronaći novo ime. Slična je, doduše ne toliko istaknuta situacija kod Carvajala na mjestu desnog beka, ističe AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Madrid je polako i u punoj tajnosti radio na ovom planu novog velikog Reala u svojim uredima od 2018., ljeta kada se Cristiano Ronaldo oprostio nakon pobjede u Kijevu protiv Liverpoola (3-1) u finalu Lige prvaka, te 13. naslova prvaka Europe za Real. Zidaneova jedanaestorica u Kijevu prije četiri godine bila je sljedeća: Keylor Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos, Isco; Benzema i Cristiano Ronaldo. Bale je ušao s klupe, ali je bio heroj s dva gola koja su Karijusu obilježila karijeru dosad. Dvanaest mušketira od kojih sedam više nisu igrači Madrida", piše AS.

Image
ŠKAKLJIVA TEMA /

Je li Modriću važnija reprezentacija ili Real Madrid? Procurila je povjerljiva informacija i odgovor na to pitanje šokirat će mnoge

Image
ŠKAKLJIVA TEMA /

Je li Modriću važnija reprezentacija ili Real Madrid? Procurila je povjerljiva informacija i odgovor na to pitanje šokirat će mnoge

Tri tenora

Tri tenora, kako je Carlo Ancelotti nazvao Kroosa, Modrića i Casemira, u sredini bi mogli zamijeniti Tchouameni, Camavinga i Valverde. Modrić je produljio ugovor s Realom na godinu dana, koliko traje i Kroosov, dok je Casemiro vezan do 2025. godine, što znači da se na njih još računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde i Camavinga već su doktorirali u trenucima napetosti. Pogotovo El Halcón de Montevideo, koji je na temelju svojih pluća i svestranosti izborio mjesto u finalu Lige prvaka u Parizu protiv Liverpoola.

Rudiger bi mogao počinjati kao startni stoper uz, primjerice, Militaa, dok bi se Alaba mogao vratiti na mjesto lijevog bočnog, gdje Real ima i Ferlanda Mendyja. Courtois je s 30 godina, što za golmana nije previše, neupitna jedinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Vinicius je već sad elita

Rodrygo i Vinicius bi, prema AS-u, trebali zadržati, odnosno zauzeti krilne pozicije i biti podrška glavnom napadaču - bio to Benzema idućih par sezona ili netko drugi. U ovom se trenutku Vinicius čini kao najveća zvijezda budućeg Reala.

Vinicius se pojavio kao zvijezda u, daleko najboljoj sezoni svoje karijere. Ostavio je iza sebe duh definicije i završio je stazu s 22 gola, 16 asistencija i smjestio se u elitu nogometnog planeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Rodrygo, drugi heroj 14. naslova prvaka Europe za Madriđane, golom protiv Chelseaja i, prije svega, čudesnim golovima (zabio 2) protiv Cityja, slijedi put kojim je već prošao njegov sunarodnjak i prijatelj. Dar prilike i reaktivni faktor koji ga je učinio Carlovim tajnim oružjem u potrazi za povratkom.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo