ODIGRANA JE, BEZ PREMCA, NAJLUĐA UTAKMICA OVE SEZONE: / Wigan zabio čak osam golova Hullu, palo nekoliko rekorda

Image
Foto: Profimedia

Wiganu je ova utakmica u potpunosti beznačajna, nalaze se na sredini ljestvice, ali Hullu je bila ključna za opstanak

14.7.2020.
22:10
Profimedia
VOYO logo

U 44. kolu engleskog Championshipa, inače prema mnogima najteže lige svijeta, Wigan je devastirao Hull City s nestvarnih i rekordnih 8:0. Domaća ekipa vodila je već na poluvremenu sa 7:0, a do kraja su samo potvrdili dominaciju.

Inače, Wiganu je ova utakmica u potpunosti beznačajna, nalaze se na sredini ljestvice, ali Hullu je bila ključna za opstanak u ligi jer su pozicionirani na 22. mjestu Championshipa i samo ih bod dijeli od zone spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

The scoreboard at the DW stadium shows an 8-0 scoreline Wigan Athletic v Hull City, Sky Bet Championship, Football, DW Stadium, Wigan, UK - 14 Jul 2020,Image: 542948816, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

No, Wigan je odigrao potpuno "gung ho" i demolirao je Hull kao da sutra ne postoji. Golijada je počela već u drugoj minuti kada je zabio Naismith, onda je Moore s dvama golovima u 27. i 32. minuti povisio na 3:0. Pet minuta kasnije Lowe povisije na 4:0, da bi u 40. minuti Moore postigao peti gol. Dvije minute nakon toga Dowell pogađa za 6:0, a sedmi pogodak djelo je Williamsa i pada u 45. minuti.

Na koncu je u 65. minuti Dowell postigao još jedan, osami gol i donio je svom klubu rekordnu, povijesnu pobjedu, a istovremeno je Hullu nanio najteži ligaški poraz svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo