Pratite na RTL-u / Odbrojavaju se sati do spektakla u Hermosillu: 'Hrgović je u formi, spreman je za borbu!'

Hrgović je pokazao da nije nikakav gringo u Hermosillu

23.8.2019.
21:00
VOYO logo

Još malo je ostalo do devete profesionalne borbe Filipa Hrgovića. Najbolji hrvatski boksač pred svog protivnika, Meksikanca Maria Herediu stao je sa sombrerom na glavi.

Hrgović je pokazao da nije nikakav gringo u Hermosillu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovaj put pogled je prvi spustio njegov protivnik. Ne možete ne zamijetiti ogromno poštovanje koje Heredia ima prema Hrgoviću, toliko da je nakon suočavanja zamolio za još jednu fotografiju. 

"Kao i osam borbi dosad i devetu sam pobijedio, barem na ovom prvom sučeljavanju. On je prvi spustio pogled. To meni puno znači i puno vidim iz toga o njegovom karakteru tako da, drago mi je zbog toga", rekao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada smo pitali Herediju otkud toliko poštovanja, najbolji meksički boksač promijenio je stav: "Nisam oprezan. Odradio sam sjajnu borbu prije njega i osjećam se spremno. Nisam previše pažljiv, samo sam mu zahvalio na prilici da se mogu boriti s njim jer se on borio s velikim imenima u boksu".

U tim borbama Hrgović ima savršen skor. Kao što je nedavno rekao, pobjede se ostvaruju vizualizacijom nokauta i promatranjem protivnika, a Herediu je još jučer pročitao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je poslije javnog treninga na slikanje sa mnom, došao me pozdraviti. I sad je spustio pogled. Sve su to neki znakovi koji govore da je pod dojmom. Ne volim takve borce, ne volim taj pristup. Ja osobno, i svaki boksač kojeg god ranga bio, treba imati svoje dostojanstvo", smatra Hrgović.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Heredia ipak nije bezopasan borac. U amaterskoj karijeri slavio je nad Josephom Parkerom, a meksička publika posebno je ponosna na pobjedu protiv Samuela Petera koji je svojedobno bio vlasnik WBC-ova pojasa svjetskog prvaka.

"Imao sam dva teška meča dok sam bio u WSB-u. U amaterskoj karijeri pobijedio sam Josepha Parkera, pobijedio sam puno velikih boraca i osjećam se spremno", rekao je Heredia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samuel Peter je dugo godina bio neaktivan, ovo je bio neki njegov comeback u kojem nije bio ni blizu onako ubojit kao u svojim najboljim danima tako da je to njemu samo poslužilo marketinški i Samuel Peter će uvijek biti veliko ime, ali ja mislim da sam ja jedna druga priča", kaže pak Hrgović.

Uskoro ćemo vidjeti. Hrgovića i Herediu do konačnog obračuna u Hermosillu dijele manje od dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je imao problema s ozljedom lijeve ruke, no njegov pomoćni trener Yousef Hasan za RTL Danas rekao je kako je Filip spreman za meč.

"Jučer smo lagano trenirali, rekao je kako je biceps bolje i da će biti spreman za meč. Ništa ekstremno nismo stiskali, još danas ćemo trenirati i vidjeti bolje. Vidim da je u formi, da je kondicijski spreman i da je spreman za borbu", reka je Hasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo