ODBIJENA ŽALBA HAJDUKA, DINAMOVI JUNIORI IDU U LIGU PRVAKA: / 'HNS je smatrao da je ta metoda najsportskija...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Ligu prvaka ide Dinamo koji je sezonu završio na drugom mjestu ljestvice s dva boda manje od Hajduka, ali i utakmicom manje

30.7.2020.
17:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Arbitražni sud HNS-a odbio je tužbu Hajduku i Savez može prijaviti Dinamo UEFA-i za sudjelovanje u juniorskoj Ligi prvaka, pišu Sportske novosti.

Image
'ODLUKA JE DONESENA ZBOG SAMO JEDNOG ARGUMENTA, A I ON JE DISKUTABILAN': /

Trener Hajdukovih juniora napao HNS

Image
'ODLUKA JE DONESENA ZBOG SAMO JEDNOG ARGUMENTA, A I ON JE DISKUTABILAN': /

Trener Hajdukovih juniora napao HNS

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prošli tjedan je na svojoj sjednici donio odluku da u juniorsku Ligu prvaka ide Dinamo koji je sezonu završio na drugom mjestu ljestvice s dva boda manje od Hajduka, ali i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložili majstoricu

Juniorska sezona je prekinuta, a razgovaralo se i o majstorici dvaju klubova, no odluka je ipak pala na izvršni odbor HNS-a koji je presudio u korist Dinama zbog boljeg koeficijenta u europskim natjecanjima. Ta je odluka izazvala veliko negodovanje u Splitu, pa su se iz Hajduka i žalili, no sada je njihova žalba odbijena.

"Hajduk je tražio da se odluka Izvršnog odbora HNS-a od 23. srpnja koja je objavljena u Glasniku HNS-a 24. srpnja, a kojom se utvrđuje da je Dinamo ostvario pravo natjecanja u UEFA-inoj Ligi mladih, mijenja odlukom koja je trebala glasiti da se odigra utakmica između juniorskih momčad Hajduka i Dinama najkasnije do 22. kolovoza 2020. Na neutralnom terenu po pravilima koja se primijenjuju u finalu Hrvatskog kupa. Dakle, Hajduk je glavnim tužbenim zahtjevom predložio da se igra majstorica. Potom, ako Sud ne usvoji taj zahtjev, predložili su da se utvrdi kako je Hajduk ostvario pravo na natjecanje u UEFA-inoj Ligi mladih u sezoni 2020/21., a ne prihvati li Sud ni to predložili su da se poništi odluka Izvršnog odbora i vrati mu se na ponovno odlučivanje", rekao je za SN Ivica Veselić, sudac Županijskog suda u Zagrebu, koji je kao predsjednik Arbitražnog suda donio tu odluku o odbijanju zahtjeva Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najsportskija metoda'

Veselić je zatim objasnio odluku.

"Sud smatra da je legitimno pravo Izvršnog odbora HNS-a, kao najvišeg tijela Saveza, odlučiti da primijeni metodu koeficijenta. HNS je smatrao da je ta metoda najsportskija, kako stoji i u cirkularnom pismu FIFA-e i time se vodio. Sud smatra da je taj odabir kriterija objektivan i nije diskriminirajući za bilo koga. Potvrda toga je i da je odigrano samo 64 posto utakmica Prve juniorske lige. Odluka je, dakle, u okviru ovlasti Izvršnog odbora. Naravno da je problematično što takvo stanje nije predviđeno u nijednom aktu HNS-a, ni FIFA-e, niti UEFA-e. Pritom je Izvršni odbor to donio na prijedlog Natjecateljske komisije HNS-a. Na temelju korespondencije s UEFA-om koja je navela nekoliko liga u kojima se jednako tako postupilo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će na kraju morati platiti i 1250 kuna sudskih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo