Očajni Hajduk se izgubio u gustoj zagrebačkoj magli!

Lokomotiva je iskoristila očajno izdanje Hajduka i u 15. kolu hrvatske nogometne lige svladala Splićane sa 1:0. Domaćini su do pobjede došli udarcem s bijele točke u 41. minuti.

19.11.2011.
21:11
VOYO logo

Uoči utakmice održana je minuta šutnje u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, a Torcida je na južnoj tribini istaknula zastave Vukovara i Škabrnje, te transparent zahvale gradu na Dunavu i mjestašcu u zadarskom zaleđu.

Torcida je, usput, bila najbolji Hajdukov igrač, stalno je bodrila svoju momčad, koja je bila izgubljena u gustoj zagrebačkoj magli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je dominirala tijekom prvog dijela, no prave šanse nije bilo. A do vodstva je domaćin došao u 41. minuti Peko je probio desni bok, Kukoč ga je srušio u 16-ercu kod korner crte i sudac Ljubičić opravdano je dosudio kazneni udarac. Poljak je bio siguran realizator. Minutu prije odlaska na odmor, lijepu je prigodu imao Tomasov, no Komorski je uspio blokirati taj udarac.

U nastavku su Lokosi bolje otvorili utakmicu i veliku šansu imao je Jurić u 47. minuti nakon dodavanja Poljaka, no loše je zahvatio loptu u Hajdukovu petercu, U 65. i 71. minuti Hajdukov vratar Subašić izvrsno je obranio udarce Brozovića i Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, kad je Vukušić izbio sam ispred Mitrovića, no domaći je vratar obranio tu loptu. Hajdukov stoper Maloča zaradio je izravni crveni karton u 82. minuti nakon što je opsovao glavnog suca utakmice, Osječanina Ljubičića.

Nakon utakmice trener BijelihKrasimir Balakov nije skrivao nezadovoljsto viđenim na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podbacili smo karakterno, moramo na miru analizirati zašto smo podbaciti. Poslije 0:1 smo htjeli, trudili se, ali nismo mogli preokrenuti ni situaciju ni rezultat. Brojni izostanci narušili su naš balans i stabilnost s prethodnih utakmica", rekao je Krešo za Sportske novosti.

Smjene se ne boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije pitanje za mene, nego za upravu. Svi smo razočarani. Idemo dalje. Imam ugovor na dvije godine i želim ga odraditi", zaključio je Balakov.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo