PREKINUTA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM! / Objavljene nogometaševe zadnje riječi prijateljima, šanse da je živ su ravne nuli

Image
Foto: AFP

Nadležne službe donijele su odluku o prekidu potrage za nestalim zrakoplovom

24.1.2019.
17:55
AFP
VOYO logo

U četvrtak poslijepodne obustavljena je potraga za zrakoplovom u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je nestao s radara u ponedjeljak navečer, kad se nalazio iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa, objavila je policija s otoka Guernesey u Engleskom kanalu.

Image
DRAMATIČNI DETALJI O VAHINOM BIVŠEM NOGOMETAŠU IZ NESTALOG AVIONA: /

Sve je manje nade

Image
DRAMATIČNI DETALJI O VAHINOM BIVŠEM NOGOMETAŠU IZ NESTALOG AVIONA: /

Sve je manje nade

'Nismo uspjeli pronaći nikakve tragove zrakoplova, pilota ili putnika'

"Unatoč uloženim naporima zračnih snaga i spasilačkih službi Kanalskih otoka, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, koji su pretražili područje od oko 1700 kvadratnih milja (oko 4403 kvadratnih kilometara), a veći dio prošli i više puta, unatoč pregledanim podacima s mobilnih telefona i satelitskih slika, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove zrakoplova, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage", objavio je u svom priopćenju kapetana Davida Bakera upravitelja luke u Gurnseyju, a prenijela je tamošnja policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 24 sata kontinuirane potrage te 80 sati ukupno

Baker je istaknuo kako je bilo više od 24 sata kontinuirane potrage te 80 sati ukupno, a u akciji su bila uključena tri zrakoplova, pet helikoptera te dva broda za spašavanje, uz pomoć ostalih plovila koja su prolazila tim područjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse za preživljavanje nestalog pilota i nogometaša su u ovom trenutku ocijenjene iznimno malima, gotovo ravnima nuli.

'Slučaj ostaje otvorenim te ćemo komunicirati sa svim plovilima i letjelicama'

Baker je u svojoj objavi izrazio suosjećanje s obiteljima pilota Davida Ibbotsona i 28-godišnjeg nogometaša Emiliana Sale koji se, nakon oproštaja s bivšim suigračima u Nantesu, trebao pridružiti svom novom klubu, engleskom premierligašu Cardiff Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je službena potraga završena, slučaj ostaje otvorenim te ćemo komunicirati sa svim plovilima i letjelicama u području pretrage da i dalje obrate pozornost na moguće ostatke zrakoplova. To ćemo nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja", zaključio je David Baker u svom priopćenju.

Sky Sport objavio je glasovnu WhatsApp poruku iz aviona

Ugledni britanski Sky Sport objavio je glasovnu poruku iz aviona u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot Dave Ibbotson, nestali u ponedjeljak navečer nakon polijetanja iz Nantesa prema Cardiffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi pišu kako je Sala navodno izrazio strah u zvučnoj WhatsApp poruci, a koju je poslao prijateljima dok je bio na letu. U poruci se čuje glas – za kojeg se izvješćuje da je Sala – koji govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mrtav sam umoran. Ovdje u Nantesu sam imao toliko stvari za obaviti, još nisam sve obavio do kraja… Ovdje sam u avionu koji izgleda da će se raspasti. Idem u Cardiff jer sutra krećemo. Poslijepodne imam prvi trening s novim suigračima, vidjet ćemo kako će biti”, rekao je nogometaš zijevajući, a u glasu se primijeti da je uistinu bio umoran, prenose engleski mediji.

‘Bojim se’

“Kako ste vi? Sve u redu? Ako vam se ne javim za sat, sat i pol, ne znam hoće li nekog poslati po mene ili kako”, nastavio je Sala koji je na kraju iznenada dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bojim se”.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo